|

Ne kadar teknoloji o kadar kâr

İnternet ekonomisinin dünyada katlanarak büyüdüğünü söyleyen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, KOBİ’lere tavsiyelerde bulundu. Özmen; "Teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar $ ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı oluşur" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:21 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye'de oldukça yaygınlaşan sosyal paylaşım ortamlarında harcadığımız zamanın etkisinde kalarak bazen bilişim teknolojisinin zaman kaybına neden olduğu algısına kapılırız. Ancak, insanoğlunun kendi becerisiyle geliştirdiği bu teknoloji doğru kullanıldığında inanılmaz kazanımlar elde ediyor. Rakamlar; bu teknolojiden doğru bir şekilde yararlanan işletmelerin; hem zaman kazandıklarını hem de cirolarını katladığını gösteriyor. Bilişim pazarının baş döndürücü bir hızla gelişmesi, bu alanda faaliyet gösteren işletmeleri; sınırlı zamanda sınırsız sayıda veri ve cihazı yönetmeye zorluyor. Bu konuda işini iyi yapan şirketlerin başında Microsoft geliyor. 20 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Microsoft'un Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ile bu yıl odaklandıkları projeler ve sektörün gelişimi konularında sohbet ettik.



141 ÜLKEDE 1 MİLYAR KULLANICI


En yakın rakibi arasında 7 kat fark olan Microsoft; 141 ülkede, 19 veri merkezi ile 1 milyardan fazla kullanıcıya ve 20 milyondan fazla şirkete hizmet veriyor. McKinsey Global Enstitüsü'nün nesnelerin internet ekonomisi konusundaki araştırmasına dikkat çeken Özmen, “2025'te 2,7 trilyonla 6,2 trilyon dolar arasında olacağı öngörülüyor" diye konuştu.



TÜRKİYE; POTANSİYELİNİN ÇOK GERİSİNDE BİR YERDE


Türkiye'nin teknoloji kullanımı konusunda gerilerden geldiğine dikkat çeken Genel Müdür Özmen, üzülerek ifade ettiği bu konuyu şu örnekleri vererek anlattı: “Almanya; ekonomisi bizim 4 katımız iken, yazılım ve özellikle bulut teknolojileri konusunda bizim 35 katımıza ulaşmış durumda. Brezilya GSMH'da bizim sadece 3 katımız iken, bulut bilişim yatırımında bizim 10 katımız."



NE KADAR TEKNOLOJİ O KADAR CİRO/İSTİHDAM


KOBİ'lerin teknolojik farkındalığına büyük önem verdiklerini vurgulayan Özmen, “Araştırmalar; KOBİ'lerin teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı oluşturduğunu gösteriyor. Microsoft olarak her yıl KOBİ'lerin hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacak ürün ve hizmetlere 6,5 milyar dolar yatırım yapıyoruz" dedi.



Bulut teknolojisi 131 milyar $'ı aştı


'Bulut Teknolojileri' pazarının 2013'te tüm dünyada 131 milyar dolara ulaştığına da dikkat çeken Özmen, şunları kaydetti: “Bulut Bilişim teknolojilerini etkin kullanan KOBİ'ler, büyük kuruluşların yararlandıkları teknolojilere kolaylıkla erişim sağlayarak, dünyada ciddi fırsat eşitliği kazanıyorlar. Anadolu'nun her iline gidip bulut teknolojilerini bunların işletmelere katacağı yararları anlatıyoruz."



THY ve Diyanet de kullanıyor


Türkiye'deki müşterileri profili hakkında da bilgi veren Tamer Özmen, Türk Hava Yolları, Diyanet İşler Başkanlığı, Dış İşleri Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın örneklerin verdi. Özmen, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Microsoft Azure bulut hizmeti ile saniyede binin üzerinde gelen soru cevapları en hızlı ve en etkin yolla cevaplıyor" diye konuştu.


#Microsoft Türkiye
#Tamer Özmen
#teknoloji
9 yıl önce