|

Ne vergisi! Nakit destek bile verilebilir

Otomotiv sektörünün endişelerinin yersiz olduğunu söyleyen Sanayi Bakanı Ergün, 'Mevzuat yok' dedi ve ekledi: Belki de nakit destekle teşvik etmek daha doğru olabilir

Ankara
00:00 - 26/11/2010 Cuma
Güncelleme: 22:46 - 25/11/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Ne vergisi! Nakit destek bile verilebilir
Ne vergisi! Nakit destek bile verilebilir

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, elektrikli otomobiller için telaffuz edilen yüzde 37'lik vergi oranına ilişkin 'Otomotiv sektörünün endişeleri yersiz. Bugün itibariyle elektrikli araçların vergilendirilmesi ile ilgili bir mevzuat düzenlemesi gündemde değildir' dedi.

HER ŞEY 2011'DE NETLEŞECEK

2011 yılının elektrikli otomobiller açısından bir çok konunun daha net görüleceği bir yıl olacağını söyleyen Ergün, "Hangi teşviklerin hangi vergilendirme usullerinin Türkiye açısından daha uygun olacağının netleşeceği bir dönem olacaktır" dedi ve ekledi: Belki de elektrikli araç kullanana nakit destek vererek teşvik etmek daha doğru olabilir. Oto vergilendirilmesinin yeniden ele alınması gerekiyor.'

HİBRİTE DE DESTEK GELECEK

Ergün, hibrid araçlara yönelik de bir vergilendirme çalışmasının olduğunu, bu çalışmanın elektrikliye göre biraz daha farklı olacağını sözlerine ekledi.

MERCEDES'TE BURSA İMZASI

Otomotivin merkezi olarak nitelendirilen Bursa'da kurulu Güleryüz Otomotiv A.Ş, Daimler AG otobüs grubu EVOBUS-Viyana ile birlikte geliştirdiği proje kapsamında Mercedes-Benz şaseli, 'Güleryüz Cobra GL9' serisi lüks tip otobüs üretimine başladı.


Çalışma Maliye'ye de bile yok!

Elektrikli otomobillerin vergilendirme çalışmasının Otomotiv Strateji Belgesi'nin bir gereği olarak Maliye Bakanlığı'nın çalıştığını belirten Bakan Ergün, 'Maliye Bakanlığı, şimdi bir taslağın içerisine bir unsur koymuş değil. Şu anda Başbakanlık'taki taslakta öyle bir şey konulmuş değil. Ama medyaya nereden yansıdı bu taslakta böyle bir şey var diye bunu şahsen bilmiyorum' ifadesini kullandı.



13 yıl önce