|

Numara taşıma kavgasına son

Danıştay 13. Dairesi, Turkcell'in Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açtığı davayı reddetti. Turkcell ise bunun ara karar olduğunu, davanın esasının devam ettiğini açıkladı

EKONOMİ SERVİSİ
00:00 - 5/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Numara taşıma kavgasına son
Numara taşıma kavgasına son

Turkcell tarafından Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davada Danıştay 13'ncü Dairesi yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi. Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada Turkcell tarafından 1 Şubat'ta Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Telekomünikasyon Kurumu aleyhine Danıştay 13'üncü Dairesi'nde dava açıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, Danıştay 13'ncü Daire'nin 12 Kasım'da yürütmenin durdurulması hakkındaki istemin reddine karar verildiği bildirildi.

DAVA ESASTAN SÜRÜYOR

Turkcell, operatörler arasında numaraların taşınabilmesini öngören yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için yaptığı talebin Danıştay 13. Dairesi tarafından reddedilmesine ilişkin olarak, “Talebimizin reddi ara bir karardır, davanın esası görülmeye devam etmektedir” açıklaması yaptı. Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması talebi ile ilgili olarak, kendilerine henüz resmi bir tebligat yapılmadığı bildirildi. Bugün yayın organlarına yansıyan haberlerde yer alan red kararının, ara bir karar olduğuna ve davanın esasının görülmeye devam ettiğine işaret edilen açıklamada, “Her zaman olduğu gibi müşterilerimizin en iyi hizmeti almaları ve bu süreçte mağdur olmamaları için, kurulacak bağımsız veri tabanının kusursuz işlemesinin sağlanmasını çok önemsiyoruz” denildi.



3N ihalesine engel oldu

Turkcell, cep telefonu abonelerinin, numaralarıyla başka bir operatöre transferine izin veren yönetmeliğe dava açmıştı. Diğer operatörler de bu yüzden ihaleye katılmamışlardı. Yönetmeliğe göre operatörler, merkezi referans veri tabanının kurulduğu tarihin işletmecilere bildirilmesinin ardından, 6 ay içine mobil numara taşınabilirliğini, 12 ay içinde coğrafi numara ile coğrafi olmayan numara taşınabilirliğini uygulamaya geçirecek.




16 yıl önce