|

O banka Türkiye'den ayrılıyor mu?

İngiltere'nin önde gelen bankalarından HSBC, "Türkiye'den çıkacağı" yönündeki iddialara ilişkin ikinci kez "spekülasyon" değerlendirmesinde bulundu. HSBC, "Türkiye'den çıkma hazırlığı yaptığı" yönündeki iddialara ilişkin olarak 16 Mart'ta yaptığı açıklamayı bir kez daha tekrarladı.

Yeni Şafak
07:40 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 04:41 - 21/04/2015 Salı
AA

HSBC'nin Londra'daki genel merkezi ve HSBC Türkiye, son dönemde gündeme gelen, "Bankanın Türkiye pazarından çıkma hazırlığı yaptığı" yönündeki iddialara ilişkin olarak detaylı bir yorum yapmaktan kaçınırken, iddialara ilişkin "Bu gibi spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz" açıklaması yaptı.



Financial Times'ın 18 Nisan Cumartesi günü yayımlanan haberinde, yıllarca kendini "dünyanın yerel bankası" olarak konumlandırmak isteyen HSBC'nin, bir dizi yönetim sorunu ve son yılın 5 yılın en düşüğüne gerileyen karlılık sonrası gelişmekte olan ülkelerden çıkma planlarını hızlandırdığı belirtilmişti. Bu kapsamda iş modelini sadeleştirmek ve küçültmek isteyen HSBC'nin Brezilya ve Türkiye'den çıkmaya hazırlandığı ileri sürülmüştü.


#HSBC
#Türkiye
#İngiltere
9 yıl önce