|

O havalimanında ilk!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerine yönelik faaliyet gösteren ve 40 gün önce hizmete giren Zafer Havalimanı'ndan ilk uluslararası uçuş, Suudi Arabistan'ın Medine kentine yapıldı.Afyonkarahisar, Uşak ve Eskişehir'den toplam 181 kişinin umre ziyaretine uğurlanması dolayısıyla Zafer Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Aa
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 18:15 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
O havalimanında ilk!
O havalimanında ilk!

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 25 Kasım 2012'de hizmete giren Zafer Havalimanı'ndan ilk uluslararası uçuşun, açılıştan 40 gün sonra gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bir seyahat firmasının organizasyonuyla umre ziyaretine giden 181 kişiye birer karanfil hediye ettiklerini belirten Çiftçi, ''Bu uçuşla havalimanımız artık uluslararası uçuşlara açılmış oldu. Bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun'' dedi.

Törenin ardından Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK 5288 sefer sayılı uçağına alınan yolcular, Medine'ye hareket etti.

Kafiledeki en küçük umre yolcusunun, Uşaklı Ali ve Belkıs Köle'nin 3 yaşındaki oğulları Emir Köle olduğu dikkati çekti. Küçük Emir, babası ve annesiyle umre yolculuğuna çıktı.

Umre ziyaretçisi kadınların eşarplarının üzerine, grubun belli olması bakımından kurdeleden yapılma güller takıldığı gözlendi.

Törene, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü ile yolcuların yakınları katıldı.


11 yıl önce