|

Öğrenciler 2 Mayıs'tan itibaren SÜT'e doyacak

İlki iptal edilen 'Okul Sütü' ihalesinin geçtiğimiz gün yapılan ikinci ihalesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylandı. Süt dağıtım uygulaması en geç 2 Mayıs'ta başlayacak

00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:43 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Öğrenciler 2 Mayıs'tan itibaren SÜT'e doyacak
Öğrenciler 2 Mayıs'tan itibaren SÜT'e doyacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 'Okul Sütü' ihalesinin onaylandığını, proje kapsamındaki okullarda süt dağıtım uygulamasına en geç 2 Mayıs'ta başlanacağını bildirdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Programı' kapsamında salı günü gerçekleştirilen ihalenin onaylandığı ifade edildi. Açıklamada, 2012/2957 sayılı 'Okul Sütü Programı Uygulama Esasları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı' ve Kararnameye ilişkin 'Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği'ne göre gerçekleştirilen projenin, ana sınıfından beşinci sınıfa kadar ilköğretim okulu öğrencilerini kapsadığı belirtildi.

ÜRETİCİYİ DE KORUYACAK

Ülke genelinde 32 bin 574 okulda 5 gün süreyle dağıtılacak UHT sütün, 7 milyon 200 bin öğrenciye 200 mililitrelik kutular halinde ulaştırılacağına işaret edilen açıklamada, '2012 yılı içinde yürütülecek proje, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi ile süt içme alışkanlığının kazandırılmasını ve geliştirilmesini sağlayacak. Ayrıca, piyasada oluşacak süt arzı fazlasının alınarak üreticiyi düşük fiyat baskısından korumayı amaçlıyor' ifadesi kullanıldı. Okul sütü ihalesinin toplam maliyeti 74 milyon 835 bin 884 lira ile Bakanlığın öngördüğü yaklaşık maliyetin 4 milyon 985 bin 454 lira altında gerçekleştiğine dikkat çekildi. Açıklamada, Türkiye genelinde şartnameye uygun alım yapabilecek mevcut 17 firmanın katıldığı ihaleye, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 21/b maddesine göre bölgelere göre şirket ortaklığı şeklinde başvurular yapıldığı belirtildi.


En düşük teklif Ak Gıda'dan

Dün onaylanan ihalede teklif veren şirketler bölgeler ve teklif tutarları, Yavuz Blok Bims İnş.Malz.Gıda Tic. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için birim fiyatı 56 kuruş, Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş. Marmara ve Karadeniz bölgeleri için birim fiyatı 48 kuruş, Dimes Gıda San.Tic.A.Ş. Doğu Anadolu ve Ege bölgeleri için birim fiyatı 53 kuruş, Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. Akdeniz bölgesi için 51,5 kuruş olarak açıklandı.



12 yıl önce