|

Öğrenciler tasarladı Süvari ürüne cevirdi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencilerinin tasarladıkları ve Süvari'nin ürüne çevirdiği kravatlar, üniversite fuayesinde sergilenirken, genç tasarımcılar ödüllendirildi

00:00 - 21/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 03:24 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Öğrenciler tasarladı  Süvari ürüne cevirdi
Öğrenciler tasarladı Süvari ürüne cevirdi

Hazırladığı koleksiyonlar ve geliştirdiği inovatif ürünler kadar genç tasarımcılara verdiği destekle de ön plana çıkan Türk tekstil sektörünün önde gelen markalarından Süvari, bu kez kravatlarına genç tasarımcıların yeteneklerini yansıttı. Daha önce Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerin tasarım bölümü öğrencileriyle inovatif ürünler konulu bir yarışma düzenleyen Süvari, gençlere rehber olmaya ve onların yeteneklerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Süvari artık gelenekselleşmeye başlayan tasarım yarışmalarıyla, gençlerin yeteneklerini değerlendirmek için şanslarını yurt dışında aramak yerine kendi ülkelerinde fırsat sunarak, bu gençlerin kariyer planlarına hem ışık tutuyor hem de onlara fırsatlar sunuyor.

DESTEĞE DEVAM EDECEK

Süvari, bu kez yine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Moda Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Kemal Can törendeki konuşmasında, bu serginin, bölümleri ile erkek giyim sektörünün öncü kuruluşlarından Süvari'nin birlikte gerçekleştirdikleri ikinci etkinlik olduğunu belirterek, 'Dokuma tasarımı III dersi kapsamında Prof. Dilek Alpan yönetiminde ve Arş. Gör. Tuna Karayaka yardımcılığında 10 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen bu projede; klasik, casual ve seremoni kategorilerinde kravatlar tasarlanması hedeflenmiştir' dedi. Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun ise, gençlerin tekstilin pek çok alanında üretkenliklerini ve cesaretlerini ortaya koymalarına destek vermeye devam edeceklerini belirterek, gençlerin başarısında pay sahibi olmaktan duydukları mutlulukları dile getirdi.

12 yıl önce