|

Öğretmenlere 100 TL zam müjdesi

MEB, sendikanın, maaşlara 100 lira ek zam sağlayacak ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutulması önerisini değerlendirmeye aldı.

00:00 - 21/05/2010 Cuma
Güncelleme: 09:32 - 21/05/2010 Cuma
Yeni Şafak
Öğretmenlere 100 TL zam müjdesi
Öğretmenlere 100 TL zam müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen maaşlarına fazladan 100 TL zam sağlayacak formülü gündemine aldı. MEB Kurum İdare Kurulu toplantısında öğretmenlerin aylık gelirlerine ekstra artış getirecek önemli bir öneri gündeme getirildi. Yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen'in MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik'e sunduğu öneriyle, öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutularak, vergi matrahına dahil edilmemesi isteniyor. Bakanlığın değerlendirmeye aldığı öneri uygun görülür ve ek ders vergiden muaf tutulursa, öğretmen maaşına yaklaşık 100 TL zam gelmesi söz konusu olacak.


DİĞER BAKANLIKLAR ÖRNEK

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez sundukları öneriyi şöyle anlattı: “Milli Eğitim Bakanlığı'na getirdiğimiz öneriyi daha önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e de ilettik. İlk kez böyle bir öneri geldiği için incelemeye alındı. Diğer bakanlıklardaki ek tazminatlarda vergi muafiyeti var. Örneğin bir Maliye Bakanlığı çalışanına, SGK çalışanına ödenen Maliye tazminatı gelir vergisinden muaf tutuluyor. Öğretmenlere, şeflere, okul müdürlerine, müdür yardımcılarına ödenen ek ders ücretleri ise bu vergiye tabi tutuluyor. Biz bu verginin kesilmeyip, öğretmene ödenmesini istedik. Burada dengesizlik ve mağduriyetin giderilmesi yoluyla eğitim çalışanlarının maaşları ortalama 100 TL artabilir.” (Star)

14 yıl önce