|

Ortaya değil muhatabına konuş

TÜSİAD Başkanı'nı eleştiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar; İş dünyasının sorunlarını orta yere değil, muhataplarına direkt olarak söylemesi gerektiğini vurguladı. Çağlar, hükümetin açıkladığı paketleri hızla hayata geçirmesini de istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 21:01 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul Ticaret Odası Başkanı ibrahim Çağlar, TÜSİAD başkanı Cansen Başaran'ın son yaptığı açıklamalar üzerine iş dünyasının sorunlarını siyasilerle birebir oturarak konuşması gerektiğini söyledi. TVNET'e konuk olan Çağlar, “Biz iş dünyası olarak çok siyaset konuşuyoruz bizim siyaset konuşmamamız lazım. Bir yere mesaj verecekseniz bu mesajı direk muhatabınıza vermelisiniz. Biz haziran seçimlerine kadar çok sağlıklı bir sürecin yürümesini istiyoruz. Bizim haziran seçimlerini atlatıp ekonomiyi konuşmamız gerekiyor” dedi. Dünyada her şeyin ekonominin üzerine kurulmuş vaziyette olduğunu dile getiren Çağlar, “Ekonominin gidişatından bizler sorumluyuz. Hükümetimiz tedbirleri görüşlerimiz doğrultusunda alıyor” diye konuştu.



İRAN'LA 'KAZAN KAZAN'


TV-NET televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İbrahim Çağlar, İran'a ambargonun kaldırılması sonrası ülkenin ticari potansiyeline dikkat çekti. İran'ın güçlü ekonomisi, jeopolitiği, enerji kaynakları ve nüfusuyla önemli bir pazar olduğunu anlatan Çağlar şunları söyledi: Biliyorsunuz İran'la bir ticaret anlaşmamız var bizim Türkiye olarak ve İran'la ABD'nin yaptığı son anlaşmada çok önemli çünkü İran gerçekten çok büyük bir pazar ve bizim ürettiğimiz tüm ürünlere alıcı bulabilen bir ülke. Gümrük vergileri sıfırlanmaya başladı. Olaya tamamen kazan kazan mantığı ile bakıyoruz.”



Projeler hayata geçmeli


“Rüzgarlı havalarda küreklere birazcık sert asılmak gerekiyor” diyen Çağlar, “Teknenizi tekrar yüzdürüşünüz bir sıkıntı olmaz. Bizim tıkandığımız nokta orta gelir tuzağının içinde biraz tıkanıyoruz. Hükümetimizin aldığı bu son kararları hayata geçirmesi lazım” diye konuştu.



Dolar sorunu küresel


Dolar kurundaki yükselişi değerlendiren Çağlar, bu tarz sert hareketlerde bir alışma süreci olduğuna dikkat çekerek, kurdaki artış sürecinde dünyanın birçok ülkesinde alışma evresi olduğunu hatırlattı. Çağlar, Rusya'da üç ay önce başlayan sıkıntının şimdi alışmaya başladığına dikkat çekti.






#enerji kaynakları
#Cansen Başaran
#İbrahim Çağlar
9 yıl önce