|

Otomotiv tarihi rekora hazırlanıyor

Sanayici Ali Kibar, bu yıl otomotiv satışlarının rekor bir seviyeyeye ulaşacağını söyledi. Kibar, Hyundai'nin verilen siparişlere bile yetişemediğini vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:42 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, herhangi bir ilave düzenleme yapılmaması durumunda bu yıl otomotiv satışlarının tarihsel olarak en yüksek rakama ulaşmasının muhtemel olduğunu söyledi. Sektöre ilişkin sorularını yanıtlayan Kibar, özellikle hafif ticari araç segmenti ve binek araç satışlarında aşırı bir artış olduğunu ifade etti.


Bu yıl için tarihsel en yüksek rakama ulaşmasının muhtemel olduğuna dikkati çeken Kibar, iç piyasa satışlarında yeni bir rekorun söz konusu olabileceğini kaydetti.



SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORUZ


Kibar, Avrupa pazarında iyileşmenin görüldüğünü, ancak kurdan kaynaklı gelir erozyonu olabileceğini dile getirerek, İspanya, İtalya ve Fransa'da pazarın hareketlendiğini, Almanya'da toparlanma, İngiltere'de iyileşme olduğunu aktardı. Kibar iç pazarda da bir büyümenin söz konusu olduğuna dikkat çekti.



Mart ayında oto satışı % 75 arttı


Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, otomotiv ve hafif ticari araç satışları mart ayında düşük baz etkisi ile geçen yılın aynı ayına göre yüzde 75 artarak rekor seviyeye ulaşmıştı. Mart ayında yıllık bazda otomobil satışları yüzde 63, hafif ticari araç satışları ise yüzde 121 artış kaydetmişti. Bu satışlar ile yılın ilk çeyreğinde toplam otomotiv ve hafif ticari araç satışları yüzde 50 artarak 173,2 bin adede ulaşmıştı.


#otomotiv
#sanayi
#üretim
9 yıl önce