|

Özilhan: Seçim vaadinde herkes samimi olmalıdır

Seçimlerin yapılmasına 15 gün kala iş dünyası siyasilere seslenerek oy almak bahanesiyle vaatte bulunulmaması ve verilen vaatlerin kaynağının kamuoyuna izah edilmesini istedi

Aa
00:00 - 7/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Özilhan: Seçim vaadinde herkes samimi olmalıdır
Özilhan: Seçim vaadinde herkes samimi olmalıdır

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, partilerin ekonomik vaatlerine ilişkin açıklamasında seçimden sonra uygulanacak politikalar ve yapılabileceklerin belli olduğunu söyledi. Ufak tefek sapmalarla uygulanması gerekenlerin hayata geçirilmesi halinde aynı sonuca ulaşılacağını ifade eden Özilhan, “Dolayısıyla Amerika'yı yeniden keşfedecek hiçbir şey yok. Türkiye'nin büyümeye devam etmesi gerekir. Türkiye'de istihdam çok önemli problem olmaya devam ediyor. Türkiye'nin yatırım yapması, üretmesi gerekir. Gelecek olanların bunları teşvik etmesi gerekir” diye konuştu.

“Aklı başında” ve istikrarlı bir yönetimin Türkiye'yi bu platformda büyüterek geliştirecek ve Türk insanının refaha kavuşmasını sağlayacak uygun yapılar oluşturmasının şart olduğunu vurgulayan Özilhan, şöyle devam etti: “Siyasetçiler bir şeyler söylerken oy almak bahanesiyle söylememeliler. Bunlar yapıldığı zaman hangi kaynaklardan yapılacağını anlatması, izah etmesi gerekir. Dolayısıyla bunların, kaynağını izah etmedikleri müddetçe bir ciddiyeti yok. Bunlar uygulandığı takdirde Türkiye tekrar 2000'li yıllara dönüşe geçmiş olur.

KANDIRMA REKABETİ

Ekonomiye ilişkin bazı vaatleri seçim öncesi yapılan ve herhangi bir zemini olmayan vaatler olarak gördüğünü, iktidara geldiklerinde bunları uygulamalarının mümkün olmadığını savunan Özilhan, “Bazıları bir verme, kandırma rekabetine girişti. Bunların önemli bir kısmının tutulamayacağını düşünüyorum. Halkın bunlara kanmaması gerekir” dedi. Türkiye'nin bir koalisyondan korkmaması gerektiğini dile getiren Özilhan, Meclis'e girecek partilerden dolayı bir koalisyon gerekirse, siyasetçilerin bu kez bunu becerebileceklerini düşündüğünü söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin olarak da Özilhan, bu işin çok aceleye getirilmemesi gerektiğini, “Bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu seçimi gerçekleştirelim. Arkasından cumhurbaşkanını bu Meclis seçsin. Ondan sonra oturalım tartışalım” dedi.

17 yıl önce