|

Paralar geri ödenecek

Yargıtay'ın elektrik abonesinden kayıpkaçak parası alınamayacağına yönelik kararı büyük yankı uyandırırken; geriye dönük 10 yıllık para iadeleri için düzenleme umudu doğdu. EPDK düzenleme yaparsa, tüketiciler yargıya gitmeden 10 yıllık kesintilerini geri alabilecek.

Yeni Şafak
07:30 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 05:32 - 26/12/2014 Cuma
Diğer

Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun kararı bağlayıcı olmasına rağmen her bir tüketicinin ya mahkemeye ya da hakem heyetlerine başvurması gerektiğini belirterek, 36 milyona yaklaşan abonenin başvurması halinde oluşacak iş yoğunluğuna dikkati çekti. EPDK'nın faturalardaki kayıp-kaçak bedelini kaldırması, ayrıca her bir abonenin geriye doğru 10 yıllık hakkını almasını sağlayacak düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade eden Küçük, geri ödemenin 'mahsuplaşma' şeklinde olabileceğini belirtti. Küçük, son dönemde faturalarda kayıp-kaçak ücret bilgisinin yazılmadığını, bu yüzden tüketicinin sorun yaşayabileceğini söyledi.


UYANIKLARA DİKKAT EDİN

Yargıtay'ın kararı, bazı uyanık firmaları da harekete geçirdi. Tüketicilere kayıp-kaçak bedelinin geri alınacağına dair kısa mesaj ile ulaşan bazı firmalar, yanlış vaatlerde bulunarak para talep ediyor. Tüketicilere "Kayıpkaçak bedelini geri alıyoruz" vaadinde bulunan bazı firmalar, tüketicilerden para istiyor, karşılığında da aslında bedavaya ulaşabilecekleri evrakları gönderiyor.

Takvim

#elektrik
#kayıp-kaçak
#epdk
#tüketiciler derneği
#levent küçük
9 yıl önce