|

Paralelin BİST yalanı

Paralel yapı yayın organlarının ‘BİST Yönetim Kurulu Başkanı 90 bin TL maaş alıyor. Konu Sayıştay raporlarında yer aldı’ iddiası balon çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:05 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Paralel yapının yayın organları yalan haberde sınır tanımıyor. Bunun son halkası Borsa ücretleri konusunda oldu. Kamuoyuna yansıtılan, borsada görev yapan Yönetim Kurulu Başkanı'nın 90 bin TL'ye varan ücret aldığı, konunun Sayıştay Raporları'nda yer aldığı haberi de öncekiler gibi asılsız çıktı.


Çünkü, 6362 sayılı Kanun'la, 30 Aralık 2012 tarihinden beri Borsa İstanbul (BİST) Sayıştay denetiminde değil. BİST personelinin çoğunluğu sendikalı olurken, ücret ve özlük haklarında toplu iş sözleşmesi uygulanıyor.



KİRA YARDIMI YOK KAMUOYU YANILTILIYOR


Sendikalı olmayan personelin ücret ve özlük haklarında da Borsa'nın kendi yönetmeliği esas alınıyor, toplu iş sözleşmesi kapsamında uygulama gerçekleşmiyor.



Bununla birlikte, Sayıştay tarafından BİST tüzel kişiliği için hiçbir rapor yazılmadı.


Öte yandan Sayıştay'ın Raporları İMKB ile ilgili olurken, en son yazılan Rapor 2012 yılına ait. Bu Raporun hiçbir yerinde herhangi bir teftiş, inceleme, soruşturmayı gerektirecek bulgu mevcut değil. Ayrıca, kira yardımı 29 Haziran 2012 tarihinde kaldırıldı. Ancak, paralel medyanın yayın organlarında sanki ücretin dışında kira yardımı ödeniyormuş gibi bir hava oluşturularak, kamuoyu yanıltılıyor.




#Paralel yapı
#Sayıştay raporları
#bist
9 yıl önce