|

Piyasalarda bugün

Asya borsaları Çin'de açıklanan zayıf PMI verisinin piyasadaki güveni baskılamasıyla bugün düştü, Japon yeni ise dolar ve euro karşısında son yılların en düşük seviyelerine geriledi.

Yeni Şafak
08:42 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:44 - 20/11/2014 Perşembe
Reuters
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi yüzde 0.3 düşerken, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 yükseldi.


Çin'de açıklanan HSBC/Markit imalat PMI öncü verisi üretimin altı aydır ilk defa düştüğünü gösterdi.


ABD borsaları Fed tutanaklarının yatırımcılara faiz oranlarının ne zaman artabileceği konusunda pek fazla yeni ipucu vermemesinin ardından dün düştü. SP 500 endeksi dört gündür süren yükseliş sona erdi.


ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri Ekim'deki para politikası kurulu toplantısında küresel ekonomiye dair endişelere önemli bir vurgu yapmazken, yanlış yönlendirmeye neden olabilecek karamsar işaretler vermekten de kaçındı.


Fed'in 28-29 Ekim'de yapılan para politikası kurulu toplantısının dün açıklanan tutanakları ayrıca, banka üyelerinin arasında enflasyon beklentilerinin düştüğü yönündeki işaretlere ne kadar ağırlık verilmesi gerektiği konusunda da yoğun tartışma yaşandığını gösterdi.


Düşük enflasyona ilişkin endişelerin arttığını gösteren tutanaklar, Fed üyelerinin ABD ekonomisindeki ilerlemenin süreceğine güven duymaya devam ettiklerini de ortaya koydu.


Teknoloji hisseleri piyasa üzerinde en çok baskı oluşturanlar arasında yer alırken, Microsoft hisseleri yüzde 1.1 değer kaybetti.


DÖVİZ


Japon yeni bugün dolar karşısında yedi yılın, euro karşısında ise altı yılın en düşük seviyesine geriledi. Dolarda Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından dün kısa süreli bir dalgalanma görülmüştü.


Yen karşısında 118.64 JPY= seviyesine kadar yükselen dolar son olarak yüzde 0.6 yükselişle 118.62 seviyesinde işlem gördü.


Euro ise dolar karşısında bugün yüzde 0.1 düşüşle 1.2545 seviyesinde işlem gördü.


 
#Asya borsaları
#Piyasalar
#Euro
#Dolar
#Fed
#Çin
9 yıl önce