|

Plastikçi Kebapçı Neco''ya kızdı

Plastik ürünlerdeki spekülasyonlara sert tepki. PAGEV Başkanı Eroğlu, kemikten lenslere kadar plastiklerin kullanıldığını söyledi. Eroğlu, ''Ülkemizde Kebapçı Neco bile plastik için konuşuyor'' dedi

.
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:30 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Plastikçi Kebapçı Neco''ya kızdı
Plastikçi Kebapçı Neco''ya kızdı

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, plastik sektörünün en hızlı büyüdüğü alanın tıp olduğunu belirterek, artık vücuttaki kemiklerden gözde kullanılan lenslere kadar birçok ürünün plastikten yapıldığını söyledi. Türkiye''nin plastik işleme endüstrisinde çok iyi olduğunu ancak ham madde konusunda ciddi sıkıntılar çektiğini anımsatan Eroğlu, AB''nin ''askıya alma ve kota'' adlı bir sistem geliştirdiğini, buna göre belirli miktardaki ürünlere verginin 5 yıl sıfırlandığını hatırlattı.

ABD VERGİYİ SİLİYOR

Türkiye''nin de bu mevzuatın içerisinde olduğunu anlatan Eroğlu, AB''nin bu sistemle yılda sanayicisinin ödeyeceği 1 milyar avroluk vergiyi sildiğini, bu rakamın Türkiye''de 50 milyon avroda kaldığını dile getirdi. Geçen sene 8,1 milyon ton plastik ithal ettiklerine dikkati çeken Eroğlu, plastik sektörünün 34 milyar dolarlık bir hacim oluşturduğuna, sektörün doğrudan ve dolaylı ihracat rakamının ise 12 milyar doları bulduğuna vurgu yaptı.

KEBAPÇI KONUŞMASIN

Eroğlu, plastik sektörünün en hızlı büyüdüğü alanın tıp olduğunu belirterek, ''Artık vücuttaki kemiklerden gözde kullanılan lenslere kadar birçok ürün plastikten yapılıyor'' dedi. Herkesin sektör hakkında gelişi güzel konuştuğundan yakınan Eroğlu, ''Ülkemizde Kebapçı Neco bile plastik kaplar hakkında konuşuyor ve haberlere çıkabiliyor'' diye konuştu. Eroğlu''nun plastikten uzun ömürlü kemik ve diş dolgusu bile yapıldığını, havacılıkta metal yerine geçen bir çok plastik ürün ile silah sanayinde namlu hariç önemli tüm parçaların da plastikten yapıldığını hatırlattı.

YERLİ SANAYİ İVME KATAR

Türkiye''de şu an bu malzemelerin önemli bir kısmının üretilebildiğini anlatan Eroğlu, ''Ülkemizde yüksek katma değerli plastiklere ihtiyaç duyan yerli otomotiv, yerli savunma sanayi ve özellikle yerli uçak sanayi, bu sektörlerimizin de önünü açacak'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce