|

Renault motorunda blok başarısı

Oyak Renault, motor üretimini çeşitlendirerek artırmak ve üretilen otomobillerin yerlilik oranlarını yükseltmek amacıyla 2008'de başlattığı motorun en önemli ve en büyük parçası motor bloku üretiminde 1 milyon adede ulaştı

Aa
00:00 - 24/04/2012 mardi
Güncelleme: 23:34 - 23/04/2012 lundi
Yeni Şafak
Renault motorunda blok başarısı
Renault motorunda blok başarısı

Oyak Renault, motor üretimini çeşitlendirerek artırmak ve üretilen otomobillerin yerlilik oranlarını yükseltmek amacıyla 2008 yılında başlattığı motorun en önemli ve en büyük parçası olan motor bloku üretiminde 1 milyon adede ulaştı. Yazılı açıklamaya göre, mart sonu 4 milyonuncu otosunu daüreten Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nın mekanik faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

BURSA GÜVEN VERİYOR

Grubun üretim merkezlerini yerinde incelemek ve çalışanlardan bilgi almak üzere saha ziyaretleri gerçekleştiren Renault'nun Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Carlos Tavares, 1 milyon K motor bloku üretimi nedeniyle düzenlenen törende yaklaşık 10 yıl aradan sonra geldiği Oyak Renault'yu aynı hatta daha da artan bir dinamizm ve motivasyonla çalışarak bulmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.Tavares Oyak Renault'nun hem karoseri-montaj hem de mekanik fabrikalarında gördüklerinin kendisine Bursa'da üretilecek yeni modeller konusunda güven verdiğini bildirdi.

3 MİLYONU SOLLADIK

Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ise " 3 milyonuncu motorumuzu geçen yıl üretmiştik. Bu gururumuza bugün bir yenisini ekliyoruz. Renault Grubu'nun İspanya, Hindistan gibi ülkelerdeki mekanik fabrikalarına da ihraç edili-yor. Kısa sürede 450 bin adet olan K motor bloku işleme kapasitemizi tamamıyla doldurduk' dedi.

il y a 12 ans