|

Renault'dan grevdeki işçilere yeni teklif

OYAK Renault, çalışanların sendika tercihlerinden dolayı herhangi bir yaptırım olamayacağını, bir hafta içerisinde net 1.000 TL tutarında avans niteliğinde destek sağlanacağını ve ramazandan önce maddi iyileştirme çalışmalarının sonuçlarının açıklanacağını duyurdu.

Yeni Şafak
21:12 - 23/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 18:14 - 23/05/2015 Cumartesi
AA
Renault’da Mutlu Sona Doğru
Renault’da Mutlu Sona Doğru

OYAK Renault'dan yapılan açıklamada, "15 Mayıs'ta sektörümüzdeki birçok firmada başlayan iş bırakma eylemini sonlandırmak amacıyla, OYAK Renault yönetimi konu ile ilgili mavi yaka çalışanlarına açıklama yapmıştır ve bu açıklamalar 22 Mayıs'ta Tofaş tarafından yapılanlarla aynıdır. Açıklamaların geçerliliği, tüm mavi yakalı çalışanlarımızın fabrikayı bugün saat 20.45'e kadar boşaltmaları ve 25 Mayıs Pazartesi 00.00-08.00 vardiyasıyla başlayarak, 3'lü vardiya düzeninde iş başı yaparak üretime başlaması şartlarına bağlıdır" denildi.



Eylemlerden dolayı işten çıkarılma olmayacağı ve idari işlem uygulanmayacağı belirtilen açıklamada, "Çalışanlarımızın sendika tercihlerinden dolayı herhangi bir yaptırım olamaz. Bir hafta içerisinde net 1.000 TL tutarında avans niteliğinde destek sağlanacak, ramazandan önce maddi iyileştirme çalışmalarının sonuçları açıklanacak" ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada ayrıca, üretim kayıplarının ileriki günlerde yapılacak telafi çalışmalarıyla kapatılması gerektiği bildirildi.

#otomotiv
#RENAULT
#açıklama
9 yıl önce