|

Saman kıymete bindi

Samanın kilosunun 80 kuruşa yükselmesi üzerine çiftçiler hasat sonrası tarlada kalan anızları yakmaktan vazgeçti.

Dha
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:12 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Saman kıymete bindi
Saman kıymete bindi

Saman fiyatının geçen kış mevsiminde 80 kuruşa kadar yükseldiğini hatırlatan çiftçiler, çetin kış şartlarında otlak bulamayan besicilerin şimdiden saman ihtiyacını karşılamaya çalıştığını belirtti. Bu yıl da saman sıkıntısı çekilebileceğini göz önüne aldıklarını belirten çiftçiler, şimdiden saman stok etmeye yöneldi.

Hayvanlarının saman sıkıntısı nedeniyle kış mevsiminde aç kaldığını ifade eden çiftçiler, erken önlem aldıklarını belirtti. Anızları samana çevirerek stok yaptıklarını ifade eden çiftçiler, "Geçen yıl saman bulamıyorduk. Bu yıl yeni mahsul çıktı. Patozlarla saman vuruyoruz" dedi.

Tonu 600 liradan alıcı bulan samanı hasat mevsiminde stoklamaya başlayan yöre çiftçisi, kış mevsiminde sıkıntı yaşamak istemiyor. Bu yıl hasat mevsiminde verimle birlikte samanın bolluğuna dikkat çeken besiciler, şöyle konuştu:

"Şu anda tonu 600 liradan bulabildiğimiz samanı stoklamayı başladık. Çünkü kış mevsiminde altın değerinde olan samanı bulmakta zorlanıyoruz. Hasat mevsiminde bol miktarda saman olsa bile şimdiden önlemlerimizi alıyoruz. Ayrıca Kırşehir, Çorum ve Çankırı'daki besiciler de buradan saman almaya yönelince şimdiden tedbirimizi alıyoruz."


10 yıl önce