|

Sebze ve meyveye zam yolda

Adapazarı Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, soğuk havayla birlikte sebze ve meyve fiyatlarına yüzde 35-40 oranında zam gelebileceğini söyledi.

Aa
00:00 - 4/01/2013 Cuma
Güncelleme: 18:25 - 4/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Sebze ve meyveye zam yolda
Sebze ve meyveye zam yolda

Kabacan, hafta sonundan itibaren ülke genelinde kar yağışı beklendiğini belirterek, nakliye fiyatlarındaki artış ve soğuk havanın fiyatları etkileyebileceğini anlattı.

Kış mevsiminde sebze ve meyvenin Akdeniz'den gelmesi nedeniyle nakliye maliyetinin yüksek olduğuna dikkati çeken Kabacan, ''Nakliye firmaları zam yaparsa, bu zam pazara da yansır. Bundan sonra gelecek aşırı soğuklar seralardaki ve daldaki narenciyenin zarar görmesine neden olacak, bu nedenle de sebze ve meyveye zam gelebilir'' diye konuştu.

Soğuk havada ambalajlamadaki yetersizliklerin nakliye sırasında ürünün donmasına neden olduğuna işaret eden Kabacan, soğuğun fiyatları olumsuz etkilediğini bildirdi.

''Aşırı soğukta sebze ve meyve fiyatlarına yüzde 35-40 oranında zam gelebilir'' diyen Kabacan, zammın belirlenmesinde arz-talep dengesinin etkili olduğunu sözlerine ekledi. 


11 yıl önce