|

Semerkand Line Bakırköy Projesi dünyaya açıldı

Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum'da olmak üzere 18 konut ve ticari gayrimenkul projesine imza atan Semerkand Yapı, 19. Projesinde İstanbul'un eski ve merkezi semtlerinden Bakırköy Zuhuratbaba bölgesini seçti. Proje 24-26 Nisan tarihlerinde düzenlenmiş olan 9. Gayrimenkul Fuarı'yla birlikte Arap coğrafyası ve Avrupa ülkelerinin yatırımcılarıyla buluştu.

Yeni Şafak
18:21 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 28/04/2015 Salı
Diğer

İnşaat sektöründe 25 yılı aşkın deneyimiyle başta Semerkand markası olmak üzere gayrimenkule çeşitli projeler kazandıran Semerkand Yapı ortakları, bugün sektörde ender ulaşılabilecek bir başarıya imza attı.



Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum'da olmak üzere, birbirinden eşsiz konut ve ticari gayrimenkul projeleri yapan Semerkand Yapı, 19. Gayrimenkul projesine de hayat verdi.



Şirket en son projesinde lokasyon olarak İstanbul'un en değerli, tarihi ve merkezi semtlerinden Bakırköy Zuhuratbaba'yı seçti.



Zuhuratbaba'da eski Lunapark'ın olduğu 8 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselmekte olan ve toplam 214 lüks konut ve 7 ticari üniteden oluşan Semerkand Line Bakırköy projesi, İstanbul'da 24-26 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenmiş olan 9. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi'nde yerini aldı.



Toplam 20 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda yerini alan Semerkand Yapı, Bakırköy projesiyle birlikte Arap Coğrafyasına da açıldı. Özellikle Körfez Ülkelerinden başta Abu Dabi, Kuveyt, Katar olmak üzere Bahreyn, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Dubai, Azerbaycan, Fas, Mısır, İran ve Irak'tan gelecek yaklaşık 5 bin yabancı yatırımcı fuarı ziyaret etti. Bu yılki fuarda ayrıca Hollanda, Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinde yerleşik firmaların yetkilileri de yerlerini aldı.



Yüksek Gelire Sahip Yabancılar Nelere Dikkat Ediyor?


Semerkand Yapı İş Geliştirme Grup Başkanı Çetin Çapan, yılbaşından bu yana satışları süren projenin sunduğu ayrıcalıklı yaşam ve prestijli yatırım fırsatlarından dolayı yabancıların da dikkatini çektiğini söyledi. Çetin Çapan, “Yabancı yatırımcılar prim yapması garanti gözüyle bakılan lokasyonları tercih ediyorlar. Bugün elbette İstanbul'un kalabalıklaşmasından dolayı çeperlerde, Beylikdüzü, Esenyurt, Bahçeşehir gibi bölgeler gelişme trendine girdi. Bu bölgeler de ciddi prim potansiyeli içerdiği için, söz konusu yerlerdeki projelerin de artık yabancı yatırımcıyı kendisine çektiğini gözlüyoruz. Ancak özellikle belli gelir seviyesinin üzerindeki yabancı yatırımcı grubu, mesela Avrupalı yatırımcılar farklı kriterler arıyor. Örneğin merkezi konumda olması, ulaşımı rahatlığı, eğlence ve ticaret hayatına yakınlık gibi kendi ülkelerinde alıştığı kriterlerin arayışı içindeler. İşte biz Bakırköy'deki projemizde bu gruba yönelik kriterleri sunmanın rahatlığıyla dünyaya açılıyoruz ve buna yönelik adımı 9. Gayrimenkul Fuarı'nda atıyoruz" diye konuştu.



Bakırköy Merkezdeki Son Büyük Arazi


Semerkand Yapı Genel Koordinatörü Cabir Bayrak da projenin yükseldiği Bakırköy'ün çok özellikli bir yer olduğunu açıkladı. Cabir Bayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:



“Bakırköy İstanbul'un tarihi ile eş değer bir tarihe sahip. Pek çok alışveriş merkezine ve caddesine ev sahipliği yapıyor. Karadan ve denizden İstanbul'un bir çok bölgesine toplu taşıma imkanları konusunda zengin imkanlara sahip. Marinasıyla denizi seven insanların yaşam tercihi… Ve Semerkand Yapı güvencesiyle hayata geçen proje, Bakırköy'ün merkezinde kalan son arazide konumlanıyor. Şu anda böyle bir projeyi hayata geçirmek isteseniz bu imkanlarda, bu büyüklükte bir arsa bulmanız çok zor. Bunun için kentsel dönüşüm kararlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Şu anda 6-7 mahallenin dönüşümünden bahsediliyor. Eğer bunlar hayata geçirilebilirse hem bölge hızlı bir şekilde daha yüksek fiyatlara ulaşacak, hem de daha önce inşaat ve satışı başlayan Semerkand Line Bakırköy'den alanlar kazanca erken ulaşacak."



Toplamda 214 lüks konut ve 7 ticari üniteden oluşan Semerkand Line Bakırköy projesi, 1+0'dan 4+1 dublekslere kadar farklı konut tiplerine yer veriyor. Teslimlerin Eylül 2016 tarihine yapılması planlanan projede inşaat oranı yüzde 30'lar seviyesine ulaştı. Sauna, fitness, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, kapalı otopark gibi sosyal donatılara yer veren projede ortalama metrekare fiyatları 7 bin 500 TL seviyesinde bulunuyor. Yılbaşında lansmanı yapılan projede ortalama metrekare fiyatları yüzde 10'dan fazla yükseldi.



Kira Değeri Yüksek


Bakırköy bölgesinde halen standart konutların ortalama kira bedellerinin 1500 TL'den başladığını anlatan Cabir Bayrak, Semerkand LineBakırköy gibi sosyal donatı açısından zengin bir projede ise kira bedellerinin çok daha yüksek olacağına dikkat çekti. Bayrak “Sırf bu yanıyla bile projemiz kendisini çok kısa sürede amorti etmeye aday" yorumunu yaptı.



Vadeli alım yapmak isteyen alıcılar için şirket bünyesinde taksitlendirme yapılan Semerkand Line Bakırköy projesinde fiyatlar 470 bin liradan başlıyor.



Semerkand Line Markasını gayrimenkulde güvenin simgesi haline gelen bir zincir yapacaklarını dile getiren Semerkand Yapı Genel Koordinatörü Cabir Bayrak, şimdiye kadar Bodrum'da, Gökçebel, İçmeler ve Yalıkavak'ta da projeler inşa ettiklerini açıkladı.



Semerkand Yapı'nın kurucu ve yöneticileri, 1990'li yılların başından itibaren meslek edindikleri inşaatçılığı, bireysellikten kurumsallığa taşıyarak, sektördeki başarılı ve kalıcı çalışmalarıyla günümüze dek devam ettirmişlerdir. Başlangıç itibariyle Esenyurt bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştıran, Semerkand Yapı kurucuları, bilgi ve birikimlerinin avantajları ışığında uydukent projeleri gerçekleştirmişlerdir.



Özellikle 7 bin 200 konutluk Esenkent ve 5 bin 735 konutluk Boğazköy Konut -3000 konutluk Beylikdüzü projeleri, imar uygulamaları, alt üst yapı üretimiyle aynı ekip tarafından ülkemiz hizmetine sunulmuş ve Habitat Ödülüne layık görülmüştür.






#İstanbul
#Ankara
#Antalya
#Semerkand Yapı
#Bakırköy Zuhuratbaba
#9. Gayrimenkul Fuarı
9 yıl önce
default-profile-img