|

'Sendika uzlaşmaz tavır içinde'

Türk Telekom, Haber İş Sendikası ile görüşmelerin sürdüğünü, ancak işçilerin “kabul edilmesi imkansız” talepleri olduğunu öne sürerek, Sendika yönetimini suçladı.

Anka
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 14:38 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
'Sendika uzlaşmaz tavır içinde'
'Sendika uzlaşmaz tavır içinde'

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, Haber İş Sendikası ile Türk-İş Genel Merkezi'nde geçtiğimiz hafta birincisini yaptıkları ve önceki gün de yoğun bir şekilde devam eden görüşmelere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Türk Telekom yönetiminin, çalışanların huzuru, güvencesi, refahı ve takım ruhu içerisinde hizmet yapmalarını sağlayacak çalışma ortamını sağlamak ve sürdürmek için tüm imkanlarını sonuna kadar zorlamaya devam ettiği ifade edildi.

Anlaşmazlık konusu olan unsurların, ücretler, sosyal haklar ve kapsam içi- kapsam dışı çalışanlar arasındaki farklılıkların giderilmesi konularından kaynaklanmadığına dikkat çekilerek, bu konularda grev öncesinde de olduğu gibi, büyük ölçüde uzlaşma sağlandığı ve ortak bir noktaya yaklaşıldığı dile getirildi.

Türk Telekom açıklamasında, yapılan görüşmelerde uzlaşmaya varılamayan nokta şirketimiz ve çalışanlarımız yönünden büyük önem taşıyan “kapsam” maddesi ile ilgili olduğuna işaret edilerek, şöyle denildi:

“Sendika Yönetimi, sendikaca tek taraflı olarak unvan değişikliği, şirkete yeni işe alınacak personel ile ilgili olarak ücret ve işe alım yönteminde şirketin karar mekanizmasına müdahil olma istekleri ve kapsam içi çalışan sayısının artırılması gibi, şirketimiz tarafından kabul edilmesi imkânsız olan taleplerinde ısrarcı ve uzlaşmaz bir tavır sergilemektedir.

Yapılan bütün bu görüşmelerden elde ettiğimiz genel izlenim, sendikanın greve gitme gerekçeleri konusunda çalışanlarımızı gerektiği kadar bilgilendirmediği ve bu anlamda önemli boşlukların olduğudur.

Türk Telekom olarak, önceki gece sona eren görüşmede, sendikaya 'kapsam' maddesi ile ilgili şirketimizin net tavrını bir kez daha aktarmış bulunuyoruz. Ayrıca, bundan sonraki görüşmelerde bu konuyla ilgili, süreci olumlu yönde etkileyecek bir yaklaşım geliştirmelerini beklediğimizi ifade ettik.”

Telekom açıklamasında, bundan sonraki görüşmelerin seyrini, Sendikanın bu madde üzerindeki yaklaşımı şekillendireceği bildirildi.

16 yıl önce