|

Sepetin en pahalı siparişi: 589 milyon $

Türkiye’nin en büyük internet sitelerinden Yemeksepeti'ni dünya devi Delivery Hero, 589 milyon dolarla bünyesine kattı. Satış, online yemek siparişi sektöründeki en büyük işlem olma özelliğini de taşıyor. CEO Nevzat Aydın, Yemeksepeti’ndeki mevcut görevine devam edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 6/05/2015 Wednesday
Güncelleme: 21:16 - 5/05/2015 Tuesday
Yeni Şafak

Operasyonlarının bulunduğu 28 ülkenin birçoğunda pazar lideri konumundaki Delivery Hero, 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden Türkiye'nin online yemek sipariş devi Yemeksepeti'nin hisselerinin tamamını bünyesine kattı. Yemeksepeti satın alımı ile, aktif olduğu ülke sayısını 32'ye çıkaran Berlin merkezli Delivery Hero, 100 binden fazla partner restoran üzerinden, aylık yaklaşık 10 milyon siparişe aracılık edecek. 2001'de henüz üniversiteden yeni mezun olan Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Gökhan Akan ve Cem Nufusi tarafından kurulan Yemeksepeti, bugün Türkiye dahil 8 ülkede hizmet veriyor.



PERFORMANSI EŞSİZ


Satın almayla ilgili konuşan Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg, “Şimdiye kadar dünyada Yemeksepeti'nin gösterdiği performans kriterlerine yaklaşabilen bir örnekle daha karşılaşmadık. 15'inci yılında bile etkileyici büyüme oranlarını tutarlı bir şekilde gerçekleştirmesi, bize yaptığımız işte motivasyon ve ilham verdi. Delivery Hero ailesine katıldıkları için büyük heyecan duyuyorum” dedi



Yemeksepeti 7 ülkede var


Türkiye'nin en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. 62 ilde ve 10 bine yakın üye restoran ve aylık aldığı 3 milyon siparişle, milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Yemeksepeti Türkiye'nin yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan ve Yunanistan olmak üzere 7 ülkede daha operasyonlarını sürdürüyor.



#Yemeksepeti
#Delivery Hero
#online yemek siparişi
#Niklas Östberg
9 years ago