|

SGK-eczane pazarlığı parada düğümlendi

SGK ve TEB önceki gün sürpriz bir şekilde biraraya geldi. İlaçların ucuzlamasına tepki gösteren TEB'den 500 liralık sözleşme bedelinin sıfırlanması istenince görüşme çıkmaza girdi

Cihan
00:00 - 13/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:17 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
SGK-eczane pazarlığı  parada düğümlendi
SGK-eczane pazarlığı parada düğümlendi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Türk Eczacıları Birliği ile ilaç alım protokolünü feshetmesiyle başlayan krizde yeni bir gelişme yaşandı. SGK Başkanı Mehmet Emin Zararsız, Erdoğan Çolak'ın başkanlık ettiği TEB heyetiyle önceki akşam bir araya geldi.

YILLIK 12 MİLYON LİRA...

Taraflar arasında yaşanan krizin 16 Ocak'tan itibaren vatandaşın ilaca ulaşmasında mağduriyete yol açmaması için SGK ile eczacılar arasındaki trafik hızlanıyor. Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in talimatıyla TEB'i kabul eden SGK Başkanı Zararsız, heyete, yeniden sözleşme imzalamak için 4 şart sundu. Kurum, Eczacılar Birliği'nden yaklaşık 24 bin serbest eczaneden eczane başına aldığı 500 liralık sözleşme bedelini kaldırmasını istiyor. Gerekçe olarak, kendisinin eczacılara verdiği hakkın birlik tarafından eczanelere parayla satılmasını gösteriyor. TEB ise yıllık 12 milyon lirayı bulan 'sözleşme bedeli' gelirinden olmak istemiyor.

EYLEMLER TEKRARLANMASIN

Sitemin, sahte ve miadı dolmuş ilacın satılmasını engelleyeceği, dolayısıyla sorunsuz işlemesi için eczacıların konuyu sahiplenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

BUGÜN KÖŞK'E ÇIKACAKLAR

Ayrıca eylemin de tekrarlanmaması net şekilde belirtildi. TEB ve eczacılar, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çıkıp taleplerini iletecek.






14 yıl önce