|

SGK işlemleri "cep"te

SGK İl Müdürlüğünce, kurumlarının internet sitesinde oluşturulan "tahsis sorgulama" bölümü sayesinde vatandaşlar, müdürlüğe gitmeden yaptıkları işlemin hangi aşamada olduğunu görebiliyor.

Sabah
00:00 - 22/09/2013 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 22/09/2013 Pazar
Yeni Şafak
SGK işlemleri "cep"te
SGK işlemleri "cep"te

Antalya'da SGK il veya ilçe müdürlüklerine müracat eden vatandaşlar, "www.antalyasgk.gov.tr" internet sitesinden "tahsis sorgulama" menüsünü tıklayarak, TC kimlik veya sicil numaralarıyla sorgulama yapabiliyor. Böylece vatandaşlar, kuruma gitmeye gerek kalmadan yaşlılık aylığı, cenaze yardımı, ölüm aylığı, evlilik ödeneği, kıdem tazminatı, prim iadesi, askerlik ve doğum borçlanması, emeklilik gibi konulardaki müracaatlarının hangi aşamada olduğunu ve sonucunu öğrenebiliyor.

SGK İl Müdürü Selim Erol, SGK'nın sağladığı hizmetleri daha etkin, hızlı ve kaliteli sunmak için projeler ürettiklerini, bu doğrultuda kurumlarının resmi internet sitesinde bir süre önce "tahsis sorgulama" bölümü oluşturduklarını söyledi.

Vatandaşların her türlü başvurusunda işlemin tamamlanıp tamamlanmadığını veya hangi aşamada olduğunu öğrenebildiklerini anlatan Erol, "Vatandaşlarımız bilgisayar veya cep telefonundan internete bağlanarak her zaman işlemini takip edebilir. Emeklilik müracaatı yapan kişi, ilk müracaatından emeklilik maaşı bağlanana kadar işlemlerinin her anının hangi aşamada olduğunu internetten görebiliyor" dedi.

Sistem uygulanmaya başlamadan önce vatandaşların müracaatlarının sonuçlarını öğrenmek için sık sık SGK il ve ilçe müdürlüklerine gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Erol, "Artık sigortalılar müracaat ettikten sonra benim işim ne oldu, acaba işlemde bir sorun var mı sorusundan kurtularak diledikleri an internet üzerinden işlemi hakkında bilgi sahibi olabiliyor" diye konuştu.

Uygulamanın ülke genelinde az sayıda ilde olduğunu işaret eden Erol, bazı il müdürlüklerinin sistem hakkında kendilerinden bilgi aldığını ve uygulamayı düşündüklerini kaydetti.

Erol, uygulamanın kurumdaki iş yükünü azalttığını, böylece çalışanların diğer işlemlere daha fazla vakit ayırabildiklerini vurguladı.

11 yıl önce
default-profile-img