|

Sıfırcı Hoca'dan iyi haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s (SP), gelişmekte olan ekonomiler içerisinde Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika bankalarının yavaşça istikrar kazanmaya başladığını belirtti.

Yeni Şafak
14:38 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:40 - 19/11/2014 Çarşamba
AA
SP, gelişmekte olan ekonomilerin bankacılık sistemlerine ilişkin raporunda, Rus bankalarının gelişmekte olan yedi büyük ekonominin bankacılık sistemi içerisinde en kırılgan seviyede bulunduğu bildirdi.


Öte yandan SP, "Brezilya, Güney Afrika ve Türk bankaları yavaşça istikrar kazanıyor. Meksika bankaları ise ekonomik reformların yerleşmesinin büyümeye destek vermesiyle dengeli bir performans izleyecektir" değerlendirmesini yaptı.


Raporda, Rus bankalarının, batılı ülkelerin yaptırımları ve düşük ekonomik büyüme sebebiyle mevcut operasyon risklerine karşı kırılganlığı vurgulandı.


SP Kredi Analisti Mohammed Damak, "Ukrayna ile devam eden kriz, güvenin azalması, ülke riskinin artması, teknolojik gelişmelerin gerisinde kalınması sebebiyle, Rusya’nın orta vadeli büyüme görünümüne zarar verdi. Batı'nın yaptırımları ABD ve AB sermaye piyasalarına girişi kısıtlayarak, Rusya’nın bankacılık sektöründeki varlıkların yüzden 50’sinden fazlasını doğrudan etkiledi" ifadelerini kullandı.


Raporda, Çin ve Hindistan’da bankaların, ülkelerindeki kısmen yüksek ekonomik büyümeden faydalanabileceği belirtilirken, bankacılık sektörlerindeki varlık kalitesinin kilit risk kaynağı olmaya devam ettiği vurgulandı.


Bu arada SP, Türkiye'ye ilişkin raporunu 21 Kasım’da yayımlayacak.
#S&P
#Standard & Poor’s
#Gelişmekte olan ekonomiler
#Türkiye
#Bankacılık
9 yıl önce