|

Şişecam artık bir dünya şirketi

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Özince, “Bugün Şişecam küresel güç olma yolunda hızla ilerlemektedir ve artık dünya şirketi olmuştur” dedi.

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:57 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Şişecam artık bir dünya şirketi
Şişecam artık bir dünya şirketi

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Şişecam'ın küresel güç olma yolunda hızla ilerlediğini ve artık dünya şirketi olduğunu belirterek, 'Şişecam 3,7 milyar dolara ulaşan cam üretimiyle dünya cam üretiminin yüzde 3'ünü karşılamaktadır. 8 ülkede 170 tesisimiz var. 150 ülkeye ihracat yapıyoruz' dedi.

Özince, Şişecam Yenişehir Cam Kompleksi'nde yer alan 'Anadolu Cam Fabrikası 4. Cam Ambalaj Fırını' ile 'Trakya Cam Fabrikası Atık Isıdan Enerji Üretim Tesisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, söz konusu tesisin üretim kapasitesinin 1 milyon tona ulaştığını belirtti.

Bu durumun gururunu yaşadıklarını dile getiren Özince, şunları kaydetti:

'Fabrika, bu kapasiteyle dünyanın tek yerde kurulu en büyük cam üretim tesisi olacak. Bugünlere gelmede Sayın Başbakanımız ve yetkililerin çok büyük katkısı olmuştur. Ülkemizde özellikle 2001 sonrasındaki gelişen istikrar dönemini Şişecam, yurt içinde ve dışında çok iyi değerlendirdi. O zamanlar Türkiye kriz psikolojisinden çıkmaya çalışırken Şişecam, yarınlardan emin bir şekilde yatırımlarını sürdürüyordu. Bugün de Şişecam, küresel güç olma yolunda hızla ilerlemektedir ve artık dünya şirketi olmuştur.'

Özince, Şişecam'ın büyümeye devam ettiğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Şişecam 3,7 milyar dolara ulaşan cam üretimiyle dünya cam üretiminin yüzde 3'ünü karşılamaktadır. 8 ülkede 170 tesisimiz var. 150 ülkeye ihracat yapıyoruz. 18 binin üzerinde çalışanımız var. 5 şirketimiz borsaya açık. 2011 net karımız yüzde 53 aratarak 741 milyon liraya ulaşmıştır. 2011 satış gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 18 artarak 5 milyar lira, uluslararası satışlar da yüzde 23 artıp 2,4 milyar liraya ulaşmış. Stratejik önceliklere göre sürdürdüğümüz yatırımlarımız 2011'de 830 milyon liralık hacme ulaştı. İhracatta yüzde 10 artış gerçekleştirilmiş, 880 milyon dolar ihracat hacmine ulaşılırken, Türkiye'den yaptığımız ihracatla yurt dışı üretimden yapılan satışların toplamı uluslararası satışların içinde yüzde 49'a ulaşmıştır.'

Ana faaliyet alanlarında dünyada ilk 10 içinde yer aldıklarını belirten Özince, cam ev eşyasında dünyada üçüncü, bazik krom sülfat ürününde birinci, soda ürün grubunda onuncu, düz camda altıncı ve cam ambalajda beşinci konumda bulunduklarını belirterek, Şişecam'ın ilk yapı taşının konulduğu 1935'ten bugüne aldığı mesafenin Türkiye'ye gurur verdiğini ifade etti.

Özince, Yenişehir'deki tesisin kapasitesinin 5 yılda 120 binden 1 milyon tona ulaştığını kaydederek, tesisin bölge ekonomisine önemli katkılar verdiğini ve vermeye devam edeceğini bildirdi.


12 yıl önce
default-profile-img