|

Skorsky'de Türk imzası

Aa
00:00 - 11/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 23:53 - 10/08/2010 Salı
Yeni Şafak
Skorsky'de Türk imzası
Skorsky'de Türk imzası

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, F-35 savaş uçaklarının motorunun kısa süre içinde Türkiye'de üretilmeye başlanacağını bildirdi. Çağlayan, Ekim ayında düzenlenecek II. Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Sergisi ve Ankara Sanayi Fuarı'nın bilgilendirme toplantısına katıldı.

TAMAMI İHRAÇ EDİLECEK

Bakan, ABD'nin California eyaletine ziyaretinde, United Techonologies'in Skorsky helikopterini üreten Pratt & Whitney şirketiyle yaptıkları görüşmelerde şirketin Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldığını söyledi. Skorsky helikopterlerini yapan kuruluşunun, Türkiye'de bir helikopter fabrikası kurmayı hedeflediğini, Türkiye'de bazı kuruluşlarla ortak çalışmaları bulunduğunu, üretimin tamamını ihraç edeceklerini söyledi ve ekledi:

BÜYÜK SERMAYE BİZDE

'F-35 savaş uçaklarının motoru bundan sonra, (sermayenin büyük kısmı Kale Kalıp'ta olacak) artık Türkiye'de üretilmeye başlanacak.' Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de şirketler hakkında bilgiler verdi.

SAVUNMA SANAYİMİZDE...

Türk savunma sanayiinin son senelerde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ifade eden Gönül, Aselsan gibi Türk savunma sanayi şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasında yer aldığını söyledi.


100. yıla yakışır yeni vizyon

Aynı toplantıya iştirak eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, '(2050 yılına gelindiğinde Türkiye dünyanın ilk 3 ekonomisinden biri olacak) diye başkaları söylüyor. Türkiye kritik eşiği çoktan geçti' dedi. Türkiye'nin bir 2023 vizyonu olduğunu ve bu hedefleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: '2023 yılı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olacak. Buna devlet olarak hazırlanmaya çalışıyoruz, Türkiye'nin bir 2023 vizyonu var.”


14 yıl önce