|

Süpaş, Raymond James'le anlaştı

Tekel'in Sigara Bölümü ihalesinde teklif vermeye hazırlanan SÜPAŞ, Dünyanın önde gelen finans, danışmanlık ve kredi kuruluşlarından Raymond James'le anlaştı.

00:00 - 26/12/2007 Çarşamba
Güncelleme: 14:40 - 26/12/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Süpaş, Raymond James'le anlaştı
Süpaş, Raymond James'le anlaştı

Sigara Üretim ve Pazarlama A.Ş. (SÜPAŞ) ve RJ Türkiye arasında yapılan mütabakata göre, RJ Türkiye, Tekel ihale sürecinde SÜPAŞ'a kredi sağlayacak, uluslar arası kredi kuruluşlarıyla ve yatırımcılarla görüşme konusunda da tam yetkili olacak…


SÜPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sarı, RJ ile imzaladıkları sözleşmeyle ilgili şunları kaydetti: “SÜPAŞ'ın Raymond James'le vardığı mütabakat Sigara ihalesine hazırlık aşamamızın en önemli adımlarından biridir. Dünyanın en önemli finans ve yatırım kuruluşlarından birinin SÜPAŞ'ı tercih etmesi bizim için çok önemlidir. RJ Türkiye, ihale sürecinde bize hem kredi sağlayacak hem de bizim adımıza ulusal ve uluslar arası yatırımcılarla görüşmeye yetkili olacaktır. Bu sözleşme, uluslar arası piyasaların Türkiye'ye, Türk yatırımcısına güveninin tam olduğunun en önemli göstergelerinden biridir.”


Raymond James Financial(RJF), bireysel ve kurumsal yatırımcılara sunduğu hizmetlerle Dünyanın lider finansal şirketlerinden biridir. RJF, 3,67 milyar dolarlık piyasa değeriyle New York Borsası'nda işlem görmektedir. RJF'nin hizmet verdiği kurumlar arasında A.B.D.'nin önde gelen şirketleri, devlet teşebbüsleri ve belediyeleri bulunmaktadır. RJ'nin A.B.D., Avrupa, Güney Amerika ve Asya'da bulunan 2.300 şubesinde; 5.000'e yakın müşteri temsilcisi, 1.2 milyon yatırımcı hesabını ve 27,5 milyar dolarlık varlık yönetmektedir. RJ'ye bağlı kurumsal finansman hizmetleri sunan RJ ve Ortaklıkları(RJA), 1.241 milyar dolarlık sermaye tabanıyla A.B.D.'nin Güney Doğu Bölgesi'nin en büyük kurumsal danışmanı ünvanına sahiptir.


RJF 1999'dan beri Türkiye'de faaliyetlerini sürdürmektedir. İstanbul Ankara ve İzmir'de ofisleri olan RJ Türkiye, 2006 Ocak-Kasım ayları İMKB işlem hacmi sıralamasında banka iştiraki olmayan aracı kuruluşlar arasında 1. sırada yer almıştır.


SÜPAŞ, TEKEL sigara bölümü özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere 2004 yılının Eylül ayında TEKEL Toptan Satıcıları Derneği'nin 21 üyesi tarafından kuruldu. Ortak sayısı 300 civarındadır. 81 il, 815 ilçe ve beldede araçla dağıtım ağı bulunan SÜPAŞ ortakları, 3 bin 500 persone istihdam ediyor. SÜPAŞ ortakları, Türkiye genelinde 140 bin perakende satış noktasına TEKEL ürünlerinin dağıtımını yapmaktadır. Süpaş ortakları Türkiyenin en kapsamlı ve yaygın dağıtım ağına sahiptir.

16 yıl önce