|

Süt tozu eleştirileri haksız

ASÜD, süt tozuna yapılan eleştirilere cevap verdi. ASÜD Genel Sekreteri Dr. İsmail Mert, "Süt tozu da bir süt ürünüdür. Doğal sıvı sütün sadece kurutma teknikleri ile toz haline getirilmiş biçimidir. Üretimde hiç bir katkı maddesi kullanılmıyor" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 21:05 - 20/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Genel Sekreteri Dr. İsmail Mert, bazen haksız bir şekilde eleştirilse de süttozunun gerçek sütten farkının bulunmadığını söyledi. Zaman zaman tüketiciler tarafından yanlış anlaşılabilecek ifade ve bilgilerle süt tozunun eleştirildiğine dikkat çeken Mert, toplumda süt sanayisi konusunda şüpheler oluşturabilecek yazılardan üzüntü duyduklarını söyledi. Mert, “Aslına bakılırsa, süttozu da bir süt ürünüdür ve 'doğal sıvı sütün sadece kurutma teknikleri ile toz haline getirilmiş biçimidir. Üretimi esnasında hiç bir katkı maddesinin kullanılması da söz konusu değildir. İhtiyaç duyulduğunda tekrar süte dönüştürülebilir ve süt ürünlerine işlenebilir” dedi.



MİKROBİYOLOJİK AÇIDAN SÜTTOZU DAHA GÜVENLİ


Geçmiş yıllarda da süttozunun süte dönüştürülerek ilkokul çocuklarına verildiğini hatırlatan Mert, “Süte birebir eşdeğer bir üründür. Bu nedenle bazen medyada yanlış olarak yer aldığı gibi, süttozu kesinlikle bir katkı maddesi değildir. Hatta kaliteli bir sütten elde edilmişse, mikrobiyolojik açıdan daha güvenilir haldedir. Ama ne yazık ki dönem dönem medyada yer alan 'öldüren süttozu' nitelemeleri kamuoyunu olumsuz etkilemektedir” diye konuştu. Mert; “Süttozuna yapılan bu haksızlık Türk gıda sanayii gelişmesin demekle eşdeğerdir” değerlendirmesinde bulundu.


#Süttozu
#Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği
#İsmail Mert
9 yıl önce