|

Taksiciler hariç İstanbul'u öve öve bitiremedi!

Huffingtonpost Turizm Editörleri'nden Paul Brady, İstanbul seyahatinden notlar yazdı. Brady, en çok taksi şoförlerinden kaçınılması gerektiğini söylerken, Ayasaofya'yı, Sultanahmet'i öve öve bitiremedi.

YENİSAFAK.COM.TR / EKONOMİ
00:00 - 10/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:22 - 10/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Taksiciler hariç İstanbul'u öve öve bitiremedi!
Taksiciler hariç İstanbul'u öve öve bitiremedi!

Türk Hava Yolları'nı överek yazısına başlayan Brady, "Türk Havayolları 98 ülkeye, 220 şehire gidiyor ve yıllık 40 milyon yolcuyu uçuruyor. New York'tan Venedik'e bin dolar gidiş - dönüş uçak bileti bulabilirken, İstanbul'a 750 dolara gidiş - dönüş bileti buldum. Çok şaşırtıcı geldi. Bence THY, İstanbul'un ticaret ve turizm açısından gelişmesini sağlamış durumda" dedi.

"Taksi şoförlerinden kaçın"

Taksim'de bir otelde kaldığını ifade eden Brady, Taksim Meydanı'nın kendisini büyülediğini belirttiği yazıda, "Taksim'de bir turist olarak kaçınılması gerekenler taksi şoförleri. Onun dışında özellikle Taksim Meydanı oldukça büyüleyici. Bunun dışında Ayasofya, Sultanahmet, Galata Köprüsü, Mısır Çarşısı, kebaplar, Türk kahvesi ve baklava muhteşem güzellikteydi. Toplam 47 saat kaldığım şehirden etkilendim. 2020 Yaz Olimpiyatları adayı olan İstanbul, Madrid ve Tokyo yanında bu konuda şanslı şehirlerden biri" dedi.


11 yıl önce