|

Tarım arazileri için 8 il daha ÇATAK'a girdi

Yeni Şafak
04:00 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:43 - 26/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Programı'na Balıkesir, Bayburt, Giresun, Muğla, Osmaniye, Sinop, Tekirdağ ve Trabzon da dahil edildi. Böylece program kapsamındaki illerin sayısı 51'e yükseldi. “Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Programını Tercih Eden Üreticilerin Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı” Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.



DESTEK VERİLECEK


Buna göre, ÇATAK Programı ile zirai arazilerde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve yoğun zirai faaliyetlerin menfi etkilerinin azaltılmasına yönelik gerekli kültürel tedbirlerin alınması gayesiyle, belirlenen illerde programa katılan ve hibe sözleşmesi imzalayan üreticilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca zirai destekleme ödemesi yapılacak.



SAYI 51'E ULAŞTI


Söz konusu programa Balıkesir, Bayburt, Giresun, Muğla, Osmaniye, Sinop, Tekirdağ ve Trabzon da dahil edildi. Böylece program kapsamındaki illerin sayısı 51'e yükseldi.



ÇAY BAHÇELERİNE ÖZEL TEŞVİK


“Çay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda Çay Tarımı Yapan Üreticilere Ruhsatname Verilmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karara” göre de mevcut ruhsatnamelerin yenilenmesinde müracaat süresi 6 yıla çıkarıldı. Öte yandan tapusuz arazilerde ruhsatname alınmaksızın tesis edilmiş çay bahçeleri, en geç 6 yıl içinde ölçülmek suretiyle ruhsatlandırılacak.


#çay
#üretim
#tarım arazileri
#ÇATAK
9 yıl önce