|

TAV, ABD'ye girdi

TAV Havalimanları iştiraki ATÜ Duty Free, Amerika Birleşik Devletleri duty free pazarına Houston'dan girdi. ATÜ, Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti'ndeki Houston George Bush Havalimanı'nda 10 yıl süreyle duty free operasyonu yönetimi için gerçekleşen ihaleyi kazandı.

Yeni Şafak
10:15 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 08:18 - 27/03/2015 Cuma
DHA

ABD'de havalimanı duty free operasyonu için tercih edilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Türkiyeden çıkan bir marka olarak ABD gibi bir ülkede kıyasıya rekabet ederek Houston George Bush Havalimanı'nda 10 yıl süreyle duty free işletmesine ilişkin ihaleyi kazandık" dedi ve ekledi:



"Bu başarı sektörel olarak geldiğimiz noktayı bir kez daha ortaya koydu. ABD'de yolcu sayısına göre 11. havalimanı olan Houston George Bush Havalimanı'nda yakın gelecekte terminallerin büyütülmesine yönelik planlar bulunuyor. Bu başarıda imzası olan tüm çalışanlarımızı tebrik ederim."



ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan da, "Amerika'nın hem ekonomik hem de turizm bakımından önemli şehirlerinden Houston'da yer almak bizim için gurur kaynağı. Buradaki varlığımızı büyütmeyi ve ABD'deki diğer havalimanlarının duty free işletmesinde çözüm ortağı olma referansını en etkili şekilde kullanmayı hedefliyoruz" dedi.



İhaleyi ATÜ, yüzde 25 yerel ortağı Air Ventures LLC ile kazandı. ATÜ ihale için Kasım 2014'te verdiği teklifle, Duty Free Americas, Metalsmiths Sterling, Dufry, Travel Retail Group, Prestige Duty Free gibi güçlü markaları geride bırakarak ipi göğüsledi. Teknik ve finansal yeterliliğin değerlendirildiği sürece göre ihale sonucu ilan edildi. Houston Şehir Konseyi de ihale sonucunu onayladı.



170'ten fazla noktaya uçuşların yapıldığı Houston George Bush Havalimanı, ABD'nin en fazla destinasyona ulaşılabilen ilk beş havalimanı arasında gösterilen bir meydan. Houston George Bush Havalimanı, 2014 yılında yaklaşık 41 milyon yolcuyu ağırladı ve bu rakamlara göre ülkenin 11. ve dünyanın 28. en büyük havalimanı oldu. ATÜ, havalimanında toplam 700 metrekare alana sahip altı mağazayı işletecek.



ATÜ, Türkiye' de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa Alanya havalimanlarında duty free operasyonu yönetiyor. Şirket yurtdışında ise Gürcistan'da Tiflis, Batum, Kutaisi, Makedonya'da Üsküp, Ohrid, Tunus'ta Enfidha, Monastir, Kartaca, Jerba, Sfax, Tozeur, Tabarka, Letonya'da Riga, Umman'da Salalah ve Suudi Arabistan'da Medine Havalimanları'nda duty free mağazalarını işletiyor.



Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiyede İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor.



TAV yurtdışında ise Gürcistanın Tiflis ve Batum, Tunusun Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonyanın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistanın Medine ve Hırvatistanın Zagreb Havalimanında faaliyet gösteriyor.



Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonyanın Riga Havalimanında da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2014te iştirakleriyle birlikte yaklaşık 743 bin uçak seferine ve yaklaşık 95 milyon yolcuya hizmet sundu.



#TAV Havalimanları
#ATÜ Duty Free
#Houston
#Houston George Bush Havalimanı
9 yıl önce