|

THY uçaklarından gol sesi yükselecek

THY, Digitürk işbirliği ile kıtalararası uçuşlarda maç izleme keyfini yaşatacak. 4 uçağında kablosuz internet ve TV yayınları hizmeti veren THY, Boeing 777-300 tipi 4 uçağı ile yapılan ABD uçuşlarında Spor Toto Süper Final maçlarını yayımlayacak.

Yasin Yılmaz
00:00 - 5/05/2012 Cumartesi
Güncelleme: 05:31 - 5/05/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
THY uçaklarından gol sesi yükselecek
THY uçaklarından gol sesi yükselecek

Türk Hava Yolları uçak içi eğlence sistemlerine Spor Toto Süper Final maçlarını da ekledi. THY ile kıtalararası seyahat edecek yolcular artık havada canlı maç keyfi yaşayacak. THY, Boeing 777-300 tipi 4 uçağında şu an kablosuz internet ve televizyon yayını deneme uygulamaları yapıyor. THY'nin kıtalararası uçuş yapan Boeing 777-300 tipi uçaklarında ki Planet eğlence sistemine Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen GCS sistemi dahil edilerek yolcular IFE eğlence sisteminde televizyon programlarını eş zamanlı izleyebilme imkanına kavuştu. Kıtalararası uçuşlarda Boeing 777-300 tipi uçaklarda koltuk arkası ekranlardan şu an deneme amaçlı verilen canlı televizyon yayını ile BBC World, BBC Arabic ve Euronews kesintisiz yolculara sunularken bu 4 uçakta Spor Toto Süper final maçları da izlenecek.

'HAVALI' DERBİ EKRANLARDA

6 Mayısta oynanacak Trabzonspor -Fenerbahçe ve Galatasaray-Beşiktaş; 12-13 Mayıs günlerinde oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray, Beşiktaş-Trabzon maçları Boeing 777-300 tipi uçakların uçtuğu ABD uçuşlarında canlı verilecek. Şu an sadece 4 uçakta faal olan bu hizmet yıl sonuna kadar 12 Boeing 777-300ER tipi uçaklarda da kullanılacak ve Airbus 330-300'da kullanılma çalışması hızla devam ediyor.

BAŞKA ŞİRKETTE YOK

THY ile Digitürk arasında yapılan işbirliği anlaşmasına THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem katıldı. Topçu, 'Lig TV maçlarını artık uçaklarımızda naklen yolcularımızın hizmetine sunacağız. Önümüzdeki yıllarda yine Lig TV deki maçların yayını devam edecek' dedi.


Yeni bir marka elçisi daha yolda

Türk futbolunun gidişatından memnun olduklarını dile getiren Ertan Özerdem, 'Biliyorsunuz Digitürk artık teknolojinin ilerlemesiyle her zaman ve her yerde izlenebilir duruma geldik. Bizim abonelerimiz göklerde bize ulaşamıyordu. Şimdi THY sayesinde göklerde de Digitürk'ü izleyebileceksiniz' diye konuştu. Bir gazetecinin, 'Şu anda ihale olsa aynı fiyatı verir miydiniz ve ilerleyen dönemlerde zararımız var diyerek mahkemeye başvurmayı düşünüyor musunuz?' şeklindeki bir soruya Özerdem, 'Söylediğiniz konular çok uzun, derin' diyerek cevap vermedi. Topçu, 'Barcelona sponsorluğunun yaz sezonunda biteceği ve uzatılmasıyla ilgili çalışmalar ve yeni bir marka yüzlerle ilgili bir soruya, 'Arkadaşlar görüşme devam ediyor. Uzatma görüşmeleri devam ediyor. Onların ve bizim teklifimiz var. Aynı zamanda marka yüzümüz olacak bir yeni yüz konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. Şu an ismini açıklamayacağız. Barcelona ile anlaşırsak onlarla devam etmek istiyoruz' dedi. Topçu görüştükleri isimle ilgili açıklama yapmazken THY kulislerinde ise 3 isim konuşulduğu öğrenildi.



12 yıl önce