|

THY'ye 'En İyi Büyüyen Şirket' ödülü verildi

Merkezi İsveç'te bulunan fon yönetim şirketi East Capital firmasınca yapılan değerlendirmede THY, '2011 yılında Dünyada En İyi Büyüyen Şirket' ödülünü kazandı. Ödül, Stocholm'de düzenlenen törenle THY'ye verildi.

Aa
00:00 - 12/11/2011 Cumartesi
Güncelleme: 12:35 - 12/11/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
THY'ye 'En İyi Büyüyen Şirket' ödülü verildi
THY'ye 'En İyi Büyüyen Şirket' ödülü verildi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiliz Parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası'nda 10 Kasım'da düzenlenen ödül töreni ile THY'nin üç ödüle layık görüldüğünü anımsatarak, İngiltere'nin ekonomik ve kültürel hayatına katkı sağlayan Asyalıların kurduğu 'Asian Guild' isimli organizasyon tarafından Hindistan'a hizmetlerinden dolayı THY'ye '2011 Avrupa'nın En İyi Havayolu', kendisi ile THY Pazarlama ve Satış Başkanı Sezgin Sağlam'a da dostluk ödülleri verildiğini kaydetti.

Son olarak East Capital tarafından yapılan '2011 East Capital Awards' değerlendirmesinde THY'nin '2011 Yılında Dünyada En İyi Büyüyen Şirket' ödülü aldığını vurgulayan Kotil, 'Bu ödülü Stocholm'de düzenlenen törenle aldık. Bu ödül çok önemli. Yalnız hava yolları içinde değil, bütün şirketler arasında en iyi seçilmek, çok iddialı bir şirket olduğumuzu gösteriyor. Ödül bizim için onur oldu. Önceki yıllarda aldığımız ödüllerle birlikte son aldığımız bu ödüller, hedefimiz olan dünyanın en iyi havayolu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizin bir göstergesi' dedi.

Kotil, ödül töreninde THY'den, son yıllarda Avrupa'nın en hızlı büyüyen hava yolu olduğu, 2003'den beri yıllık ortalama yüzde 18 olarak büyüdüğü, sürekli büyümesinin THY'yi Avrupa'nın 4 büyük havayolundan birisi yaptığı, 2008-2009'daki kriz yıllarında bile büyüdüğü, şeklinde övücü sözlerle bahsedildiğini kaydetti.

Kotil, THY'nin aldığı bu ödüller dolayısıyla East Capital'in Yönetim Kurulu Başkanı Peter Elam Hakansson'un bir makale kaleme aldığını, makalede Hakansson tarafından şu görüşlerin dile getirildiğini kaydetti:

'THY, Avrupa'nın en yoğun merkezi haline gelen İstanbul'dan 172 destinasyona direkt uçuş gerçekleştiriyor. Avrupa'nın en büyük havayolu olmayabilir. Ancak taşınan yolcu, filo ve koltuk kapasitesi bakımından saygı duyulur bir şekilde başı çekiyor. THY haricinde Avrupa'daki diğer hiçbir havayolu bu kadar yoğun bir direkt uçuş trafiğini tek bir havaalanından gerçekleştirememektedir. Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları, rakipleri Air France'a ki, Paris CDG Havaalanı'ndan 149 destinasyona direkt uçuş yapıyor, açık ara fark atarak bu kış 172 destinasyona direkt uçuş gerçekleştirecek. Buna rağmen son zamanlardaki yeni hat açılışları, Türk Hava Yolları'nın liderliğini bir kez daha kanıtlamaktadır.

Türk Hava Yolları 2011 yılı içerisinde hedeflediği gibi 30 milyondan fazla yolcu taşımıştır. Bu durum havayolunun yalnızca 7 sene gibi bir zaman zarfı içerisinde yolcu sayısını üçe katladığını açıkça göstermektedir. Türk Hava Yolları 2003 yılı itibariyle her yıl yolcu sayısında en az yüzde 10'luk bir artış sağlamıştır. 2011 yılının ilk üç çeyreğinde taşınan yolcu sayısında yüzde 9.6'lık bir artış gerçekleşmiştir. Büyük olasılıkla da yeni hatların açılması ile birlikte bu rakamı ikiye katlayacaktır. Türk Hava Yolları web sitesinde yayınlanan 2011 yılı istatistiklere bakıldığında havayolunun yüzde 20'lik bir gelişme sağladığı görülmektedir.

Öte yandan yalnızca yüzde 5'lik bir artış gözlenen THY'nin iç hat trafiğinde ise bu duruma rağmen içhat yolcu sayısının havayolunun toplam trafiğinin yüzde 46'sını oluşturduğu gözlemlenmektedir. Kuzey Amerika trafiğinde yüzde 60'lık ve Uzak Doğu'da yüzde 33'lük bir oranla hızla gelişme sağlayan Türk Hava Yolları, Avrupa'da ise yüzde 11'lik bir artış sergilemiştir. Türk Hava Yolları 2011 yılı içerisinde 20 yeni hat açılışı gerçekleştirmiştir. Bunlardan en sonuncusu da Londra Gatwick Havaalanıdır.'



12 yıl önce