|

Ticari araç muayene süresi 2 yıla çıkacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticaret Meclisi, ticari araçlarda muayene sürelerinin uzatıl- masını talep etti.

Aa
00:00 - 31/10/2010 Pazar
Güncelleme: 23:52 - 30/10/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ticari araç muayene   süresi 2 yıla çıkacak
Ticari araç muayene süresi 2 yıla çıkacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Otomotiv Ticaret Meclisi, Odalar Birliği'nin İstanbul'daki hizmet binasında toplandı. Toplantıda tek tekerlekli ticari araçların muayene sürelerinin bir yıldan, iki yıla çıkarılması istendi.

Toplantıda sektördeki nitelikli ticari eleman sayısının yetersizliği vurgulanırken, sektör temsilcileri, hazırlanacak ilgili projelerin bu açıkları kapatabileceğini dile getirdi.

MÜSTEŞARLIK TALEBİ

Sektörün güncel ve acil sorunlarının ve bu sorunların çözümü ile ilgili önerilerin görüşüldüğü meclis toplantısında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü bünyesinde bugüne kadar bir şube müdürlüğü tarafından takip edilen sektör ile ilgili işlemlerin, bundan böyle bir daire başkanlığı tarafından takip edileceği bildirildi. Sektör temsilcileri bu değişikliği memnuniyetle karşıladıklarını, ancak sektör ile ilgili işlemlerin müsteşarlık veya bir genel müdürlük tarafından takip edilmesinin daha doğru olacağını vurguladı.

EYLEM PLANI

Toplantıda ayrıca, sektör ile ilgili girişimlerin belirlenmesi amacıyla TOBB önderliğinde Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) ortaklaşa bir eylem planı oluşturması önerildi. İkinci el araçlarda, sertifikalı araç satışını gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurgulayan meclis üyeleri, ikinci elde, aracın kilometre kayıtlarının trafik tescil müdürlüklerinden alınabileceği hatırlatmasında bulundular.


13 yıl önce