|

TMSF'den TL hamlesi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bundan sonraki satışların Türk Lirası ile yürütüleceğini açıkladı. Borsa İstanbul'da da benzer bir karar alınarak, tüm nakdi varlıkların Türk Lirasına çevrilmesine karar verilmişti.

Yeni Şafak
19:39 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 20:03 - 2/12/2016 Cuma
AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL'ye destek çağrısından sonra Borsa İstanbul destek mahiyetinde bir kararla tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar verdiğini açıklamıştı.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından da alacakların tahsilatında ve bundan sonraki satışlarda yabancı para kullanılmayacağı, işlemlerin Türk lirası ile yürütüleceği bildirildi.



TMSF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



  • "TMSF, bankacılık sektörünün sigorta kurumudur ve vatandaşlarımızın bankalardaki bireysel tasarruflarının sigortacısı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye ekonomisine duyduğumuz güvenin bir göstergesi olarak, alacaklarımızın tahsilatında ve bundan sonraki satışlarımızda yabancı para kullanılmayacak, işlemler Türkiye'nin egemenliğinin bir parçası olan Türk lirası ile yürütülecektir."








#Türk Lirası
#TMSF
7 yıl önce