|

TOKİ Suriye'ye giriyor

Aa
00:00 - 5/11/2010 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 5/11/2010 Cuma
Yeni Şafak
TOKİ Suriye'ye giriyor
TOKİ Suriye'ye giriyor

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Suriyeli yetkililerle temaslar sonucunda 5 ortak projede mutabık kalındığını söyledi. Demir, 'Suriye'de de uygulanması için projelendirme aşamasına geçilen Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS), yapı denetim kavramının tanıtılması ve uygulanması, TOKİ ve KİPTAŞ'ın Suriye İskan Genel Kurumuyla ayrı ayrı ortak şirket kurma, iller bankasının 2 su arıtma tesisi hazırlama ve özel proje bürolarının tanıtımı projeleri var' dedi.

ARALIK AYINDA İMZADA

Demir, mutabık kalınan projelerin aralık ayında yapılacak olan Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında imza altına alınması için çalışmaların hızlandırılacağını belirtti.

ORTAK KONUT İNŞA EDİLECEK

TOKİ'nin özellikle kentsel dönüşüm projeleri konusunda faaliyet göstereceğini belirten Demir, Suriyeli yetkililerin hukuki mevzuatı talep ettiğini ve mevzuatın Arapça veya İngilizce'ye çevrilerek kendilerine ulaştırılacağını kaydetti. Bakan Demir, KİPTAŞ'ın Suriye İskan Genel Kurumu ile kuracağı yeni şirketin ise, Şam'ın Kudseya bölgesinde bulunan ve henüz tamamlanmayan Gençlik Konutları Projesi bölgesinde veya Suriye tarafının göstereceği başka bir bölgede ortak konut inşasına başlayacağını ifade etti.


13 yıl önce