|

Türk otomobili ilk kez Avrupa'da

Yerli otomobil markası Volkicar 4 senede 105 adet üretilmiş ve 6 ülkeye ihraç edilmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan son ihracat ile üretim sayısı 107’ye çıkarken, İtalya’nın eklenmesi ile ülke sayısı da 7’ye yükseldi.

Yeni Şafak
10:39 - 26/01/2015 Monday
Güncelleme: 08:58 - 26/01/2015 Monday
Diğer

Daha önce Moldova, Türkmenistan, Azerbaycan, Lübnan ve Bulgaristan’a satışı yapılan Volkicar, böylelikle ilk defa Avrupa sınırlarına girdi.


Volkicar Türkiye’de üretiliyor. Volkan Işık’ın tasarladığı bu konsept Otomobile Brisa’nın lastik markası Lassa da destek oluyor. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Lassa, dünyaya, Volkicar için özel olarak üretilen yarış lastikleri ile açılıyor. İtalya’ya satılan iki adet Volkicar özel bir anlaşma ile ses getirecek bir projede yer alacak. Show ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak.


Dört senede küçük ama sağlam adımlarla önemli bir yol kat etmeyi başaran Volkicar’ın üreticisi Volkan Işık şunları söyledi: “Otomobil sektöründe marka oluşturmanın uzun bir yol olduğunu, sabırlı ve kararlı olmak gerektiğini söylemiştik. Volkicar’ın satış adedini yukarılara çekmek için ürün çeşitliliğini arttıracağız. Bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Volkicar için 2015 hedeflerimiz arasında 10 ülkeye ulaşmak da var. Sıradaki ülkeler Almanya ve İspanya.

#türk oto
#italya
#volkikar
9 years ago