|

Türk Steve Jobs'lar ABD'ye program sattı

TÜBİTAK desteği ile ABD''deki Silikon Vadisi''ne gönderilen ''Türk Steve Jobs''larının geliştirdiği projeler, Sanayi Bakanı Ergün''ün katıldığı toplantıyla tanıtıldı.

.
00:00 - 14/03/2013 الخميس
Güncelleme: 22:41 - 13/03/2013 الأربعاء
Yeni Şafak
Türk Steve Jobs'lar ABD'ye program sattı
Türk Steve Jobs'lar ABD'ye program sattı

TÜBİTAK desteği ile Silikon Vadisi'ne giden ve 'Sanal Koçluk Sistemi' isimli projeyi geliştiren Serdar Alemdar, antrenörler ve sporseverlerin ilgi duydukları maç ve antrenman analizlerini gerçek zamanlı olarak sunan bir platform geliştirdiklerini belirterek, ABD Profesyonel Futbol Ligi takımlarından San Jose Earthquakes, DC United ve Real Salt Lake takımlarınca bu platformun kullanılacağını söyledi.

ANLIK UYGULAMA

'Sentio Sports Analytics' isimli platform spor sahalarında çıplak gözle görülmeyen verileri gerçek zamanlı olarak toplayan ve bu çıktıları yine gerçek zamanlı bir şekilde antrenör ve taraftarlara, web, mobil gibi uygulamalarla sunan bulut tabanlı bir yazılım özelliğini taşıyor. Sporun dünyada o alanda çalışanların performansının ölçülmediği en büyük endüstri olduğunu söyleyen Alemdar, 'Çok fazla data var aslında ama ölçülmüyor. İçgüdüsel yönetim mantığı var. Şu anda futbol üzerine çalışıyoruz. Milli takımlarımız, lig kulüplerimiz kullanmaya başladılar. Geçen hafta ABD'de üç futbol takımı ile de görüşmelerimizi başlattık' dedi.

HEDEF DÜNYA KUPASI

Silikon Vadisi'nde 22 yatırımcı ile görüştüklerini ve 3'ünden teklif aldıklarını ifade eden Alemdar, 'Eylül ayına doğru biraz olgunlaştıktan sonra işimizi Amerika'ya taşıyıp, Amerika'dan dünyaya açılmayı ve bir dünya kupasında, bir olimpiyatta bizim sistemimizle verilerin üretildiği bir noktaya gelmeyi hedefliyoruz' şeklinde konuştu. On girişimci 21 bin dolar destek alarak ABD'nin ünlü yazılım merkezi Silikon Vadisi'nde bir ay proje geliştirdi.

21 BİN DOLAR DESTEKLE SİLİKON VADİSİ'NE GİDEN TÜRK GİRİŞİMCİLER

MERT KÜÇÜK: 'VİZİ Projesi' Mobilya desenlerini ışıkla yansıtacak

KUBİLAY KAAN AYDIN: 'Herşeyi Gören Göz Projesi' Otomotiv sektöründe kullanılacak

AHMET HİDAYET KİRAZ: 'Otonom Taşıma Aracı Kontrol Sistemi' Fabrika içi insansız araç

VELİ BURAK ÇELEN: 'İnsansız Hava Aracı' Orman yangınlarını tespit edecek

SALİH KÜKREK: 'Mobil Boru Hattı Muayene Robotu' İş makinesi similatörü

ÇAĞRI KARAHAN: 'AVM Cepte Projesi'

HACER YALIM KELEŞ: 'Similasyon Ortak Yatırım Aracı Projesi'

AHMET ENGİN BAYRAK: 'Beyin Bilgisayar Etkileşimli Oyun Sistemi'

SERDAR ALEMDAR: 'Sanal Koçluk Sistemi' Sporcu performansını ölçecek

UMUT GÜLTEPE: 'Woutique' Moda tasarımcıları için sosyal ağ

BEKLENTİMİZ HEM STEVE JOBS HEM BILL GATES

TÜBİTAK desteğiyle Silikon Vadisi'ne giden 10 teknogirişimciyi kabul eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 2009 yılında başlatılan teknogirişim sermayesi desteği programının büyük ilgi gördüğünü belirterek 'Eminim bu gençlerimiz arasında bir Steve Jobs, bir Bill Gates de çıkacaktır' dedi. Ergün, 'Bu arkadaşlar arasından bazılarını da her yıl ABD Silikon Vadisi'ne göndererek tecrübelerinin daha da artmasını, uluslararası alana açılacak boyutta işler yapmalarının önününü açmak istedik' dedi.

REKABET İÇİN TEKNOGİRİŞİM

Sanayinin rekabet gücünü buralarda gördüklerini dile getiren Ergün, 'Yoksa ucuz iş gücü, hammadde, enerji ile bizim rekabet etmemiz mümkün değil. Biz, yenilikçilikle, Ar-Ge ile tasarımla markalaşmayla rekabet avantajı elde edebiliriz. O nedenle de girişimcilere çok önem veriyoruz. Bugün ürettiklerimizden daha kalitesini daha katma değerlisini üretmeye odaklanmalıyız ki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini, 2 trilyon dolarlık üretim hedefini yakalayalım. Bunu sadece miktarla yakalamak mümkün değil, ancak değerli ürünler üretmekle yakalamak mümkün. Bunun için teknogirişimler son derece önemli' dedi.


٪d سنوات قبل