|

Türkiye'de Dünya rekoruna koşuyorlar

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, Sakarya'da üretilen Toyota Corolla'nın dünya genelinde beğenildiğini ve iyi satış rakamlarına ulaştıklarını söyledi.

Aa
00:00 - 30/07/2013 Salı
Güncelleme: 22:44 - 30/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Türkiye'de Dünya rekoruna koşuyorlar
Türkiye'de Dünya rekoruna koşuyorlar

Özer, Arifiye ilçesinde bulunan fabrikada düzenlenen iftarın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni Corolla'ya yönelik ciddi taleplerin olduğuna işaret eden Özer, "Yeni Corolla'nın üretimi çok başarılı başladı. Ciddi şekilde dünya ve Avrupa genelinde çok başarılı bir çalışma yürütüyoruz. Arabamız da pazar da çok iyi tutuldu ve iyi satışlar oluyor. Çok şükür bu durumdan çok mutluyuz" dedi.

Özer, bu talebin azalmayacağını vurgulayarak, "Talep çok iyi. Gerçekten Corolla'ya karşı önemli bir taleple karşılaştık. Çok güzel bir talp ve beklentimizin de üstünde. Otomobil yeni pazara çıktı ve satış rakamlarını belirlemek için erken. Bu talebin devam edeceğini düşünüyoruz çünkü güzel bir araba. Bu talebin azalacağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

İftara katılan AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Toyota'nın Sakarya için çok önemli bir kuruluş olduğunu anlattı.

Üstün, şunları söyledi:

"Toyota, Sakarya için çok önemli. Toyota, Sakarya'da çok önemli gelişmeler oluyor. Toyota Corolla gibi Sakarya ile özdeşleşmiş bir ürün dünyaya satılıyor. Çok iyi haberler geliyor ve bunun devamını diliyoruz.

Başka projeler de Sakarya'ya gelirse çok önemli bir başarı olur. Burada bir birliktelik var. Bu akşam şehrin yöneticileri ve işadamları bir arada bulunuyor. Bu birliktelikten sinerji doğar. Manevi olarak Toyota'yı destekliyoruz, bu Sakarya'nın gururudur. Şehirle bütünleşen bir müessese oluşuyor ve çok mutluyuz."


11 yıl önce