|

Türkiye'de LEGO yapacak

Oyuncak devi LEGO Grup, Türkiye ofisini açtı. Grup, yeni ofisle Türkiye pazarına odaklanmayı ve bölge genelinde daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

.
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:32 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'de LEGO yapacak
Türkiye'de LEGO yapacak

Danimarkalı oyuncak üreticisi LEGO Grup, Türkiye ofisini açtı. Yeni ofisi ile LEGO Grup, Türkiye pazarında genişlemeyi, bölge genelinde daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Şu anda Türkiye''de LEGO mağazaları açmayı planlamayan grup, perakende satış noktalarını artıracak. LEGO Grup Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) Başkan Yardımcısı Eric Maugein, Türkiye ofisini açmalarının en önemli nedeninin tüketiciye daha yakın olmak şeklinde özetledi.


Vatan'ın haberine göre, ofis açtıkları her ülkede çok daha başarılı sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Maugein, ''LEGO Grup olarak, her yaştan çocuğun yaratıcılık potansiyelini eğlenerek ve gurur duyarak keşfetmesini arzu ediyoruz. Türkiye aile kavramının, aile bağlarının ve aile ile vakit geçirmenin esas olduğu bir kültüre sahip. Bu LEGO Grup''un temel değerleri ve savunduğu yapıyla da tamamen örtüşüyor. Dolayısıyla, Türkiye pazarının global ve bölgesel stratejimizde önemli bir yeri var ve bu konumunun önümüzdeki dönemde daha da güçleneceğini öngörüyoruz. biz de yatırımlarımızı artırmak istiyoruz'' diye konuştu.


LEGO Türkiye Ülke Müdürü Vadim Gorovoy ise yıllardır distribütör aracılığıyla Türkiye pazarında tüketiciyle buluştuklarını hatırlattı. Goroyov, ''Şimdi Türkiye''deki varlığımızı daha da güçlendiriyoruz. Yeni çalışanlarımız ve ofisimiz bunun en somut örnekleridir. Hedefimiz, ülkede çok daha fazla çocuğa ulaşmak'' dedi.


40 milyar parça ile aya ulaşılabiliyor!


- Bugüne kadar yaklaşık 700 milyar LEGO parçası üretildi.


- 2013 yılında, her saniyede 1.750, dakikada 105 bin ve toplamda 55 milyardan fazla parça üretildi.


- 40 milyar LEGO parçasını üst üste dizince aya ulaşılabiliyor.


- LEGO Grup''un 2013 cirosu 4.6 milyar dolar oldu.


- Dünya genelinde 13 bin 869 çalışanı var. LEGO ürünleri 130''dan fazla ülkede satılıyor.

10 yıl önce