|

Türkiye'den Çin'e Baymak kombi

Baymak ithalatın yoğun olarak yapıldığı Çin'e kombi satmayı sürdürüyor. Çin'de hedef büyüten firma, yıllık 20 milyar dolarlık bütçeye sahip bir üretici firma ile anlaşma yaptı. Çin'deki pastasını büyütmeye çalışan Baymak, 3 yıl içerisinde 100 bin kombiyi ihraç etmek için çalışacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:57 - 20/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Şirketin hedeflerini dün İstanbul'da açıklayan Baymak Genel Müdürü Ender Çolak, yılsonuna kadar Çin pazarında yüzde 25 büyümeye gideceklerini söyledi. Çolak, “2014'de üretimimizin yaklaşık yüzde 11'ini ihraç ettik. Çin'in ileri gelen firmalarından biri ile anlaşma yaparak bu ülkenin iç pazarında satılmak üzere ilk yıl 20 bin kombi üretimi yapacağız. Hedefimiz 3 yılda 100 bin kombi ihraç etmek. Çin satışlarımızın ihracat ciromuzdaki payını 3 yılda % 25'ini oluşturacağını ön görüyoruz” diye konuştu.



SEKTÖR KORUNUYOR


Enerji tüketimi yüksek ürün üretimi ve satışlarının Avrupa'da olduğu gibi Türkye'de de yasaklanmasının önemine değinen Çolak, "Türki ye'nin de enerji tasarrufunu karşılayacak ürünlere ihtiyacı var. Eylül'deki düzenleme bu amaç doğrultusunda üretimi destekleyecektir” açıklamasında bulundu.


#Baymak
#Ender Çolak
#çin pazarı
9 yıl önce