|

Türkiye'den kaçak akaryakıta yeni önlem

Avrupa Birliği ülkeleri dışında Türkiye'ye giriş yapan tır, kamyon ve tankerlerin yakıt depoları ve katettikleri kilometre bilgileri değerlendirilecek, uygunsuzluk durumunda litre başına ek vergi tahsil edilecek.

Aa
00:00 - 18/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:21 - 18/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'den kaçak akaryakıta yeni önlem
Türkiye'den kaçak akaryakıta yeni önlem

Bakanlar Kurulu'nun Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'ı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Avrupa Birliği ülkelerinden giriş yapan araçlar hariç olmak üzere, tır, kamyon ve tankerlerin Türkiye'ye girişinde tespit edilen kilometre bilgisi, aynı aracın Türkiye'ye bir sonraki girişindeki kilometre bilgisi ile karşılaştırılacak. Aradaki fark aracın standart depo kapsamındaki bir önceki girişine muafen ithal ettiği yakıta göre kat etmesi gereken mesafeyle karşılaştırılarak eksik mesafe kat edilmesi halinde her kilometre başına tüketilemeyen yakıt litre başına uygulanan ÖTV tutarında tek ve maktu vergi olarak tahsil edilecek.

Söz konusu araçların katedeceği mesafeye ilişkin gümrük idarelerini yanıltıcı her türlü eylemin tespitinde tüm depodan litre başına ÖTV tutarının yüzde 50 fazlası tutarındaki alınacak.

10 yıl önce