|

Türkiye'den Tanzanya çıkarması

Türk yatırımcılar, Doğu Afrika'nın yatırım merkezi Tanzanya'ya 25-28 Temmuz tarihlerinde ihracat çıkarması yapacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin başlattığı kampanya kapsamında hazır giyimden enerjiye, madencilikten bilişime kadar çok sayıda sektörde iş birliği sağlanması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
11:56 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:56 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk yatırımcılar, Doğu Afrika'nın yatırım merkezi Darüsselam'da iş birlikleri için çeşitli çalışmalar başlatacak.
Türk yatırımcılar, Doğu Afrika'nın yatırım merkezi Darüsselam'da iş birlikleri için çeşitli çalışmalar başlatacak.

Türkiye, Doğu Afrika bölgesinde en fazla doğrudan yabancı yatırım çeken ülkelerin başında gelen Tanzanya için ses getirecek ekonomik bir hamleye hazırlanıyor.


Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) İstanbul İhracatçı Birliği Genel Sekreterliği'nin girişimleriyle 25-28 Temmuz tarihlerinde Türkiye'den çok sayıda iş adamı Darüsselam'a gidecek.

Hazır giyimden enerji sektörüne

Yatırımcıların oluşturacağı heyete, çeşitli sektörlerden katılım sağlanması bekleniyor: Deri, Mobilya, İlaç, Demir-Çelik, Makine ve Aksamları, İnşaat Malzemeleri, Gıda Ürünleri, Tekstil ve Hazır Giyim, Otomotiv ve Yan sanayi, Tıbbi Araç ve Gereçler, Elektronik Ürünler, Elektrikli Cihazlar ve Aksamları, Bilişim ve Savunma Sanayi Ürünleri, Müteahhitlik, Madencilik, Tarım, Altyapı ve Enerji alanlarında işbirlikleri planlanıyor.

Görüşmeler kapsamında Türkiye'den Tanzanya'ya ihracat ve iki ülke arasında karşılıklı ticaret anlaşmaları hayata geçirilecek. Türk yatırımcılar, Tanzanya'ya anlaşmalar kapsamında yatırım sağlayacak.

2013'ten sonra ilk kez

TİM, Tanzanya'ya aynı nitelikteki bir ziyaretini 2013 yılında gerçekleştirmişti. Çok sayıda iş adamının bulunduğu heyet, Tanzanyalı iş adamlarıyla çeşitli alanlarda işbirliği karaları almıştı.

Bu yıl heyete katılım sayısının Haziran ayında netleşmesi bekleniyor.

9 anlaşma imzalandı
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayındaki Afrika turunun ilk durağı olan Tanzanya'da, Türkiye ile Tanzanya arasında 9 anlaşma, işbirliği protokolü ve mutabakat zaptı imzalandı.
İki ülke birlikte uçacak

Öte yandan Ocak ayındaki program kapsamında Tanzanya Havayolları Şirketi (ATCL) ile Türk Hava Yolları (THY) arasındaki "işbirliği mutabakat muhtırası"na Türkiye adına THY Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, Tanzanya adına ATCL Üst Düzey Yöneticisi Ladislaus Matindi imza attı.

  • Tanzanya'nın ekonomik merkezi olan 2 buçuk milyon nüfuslu Darüsselam, çok sayıda ülke için ihracat alanı konumunda.
#Tanzanya
#Ekonomi
7 yıl önce