|

Türkiye'nin ilk SUV’u Sakarya'da üretilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği Toyota’nın SUV modeli resmen açıklandı.C-HR crossover modeli Toyota'nın Sakarya fabrikasında üretilecek. Hibrit SUV modelin yüzde 90'ı ihraç edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Toyota'nın Sakarya'dakifabrikası dün 2016'da C-HR konseptinde yeni C segment crossover modelini üretmeye başlayacağını duyurdu. Konsept araç, geçtiğimiz Eylül ayında Frankfurt Otomotiv Fuarı'nda sergilenmişti. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin üreteceği yeni model, bugüne kadar Türkiye'de üretilmiş ilk crossover ve aynı zamanda ilk hibrit araç olacak.



YENİ NESİL TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Bu karar ile birlikte, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota'nın yeni global platformunda (TNGA) Japonya dışında üretim yapan ilk üretim tesisi olarak da bir diğer önemli başarıya imza atacak. Üretilecek bu üçüncü model için gerçekleştirilen yatırım tutarı 450 milyon dolar olup, şirketin toplam yatırım tutarı 2.3 milyar dolara yükselecek. Yeni yatırım ile birlikte bin kişinin üstünde bir ilave istihdam da gerçekleştirilecek. Toyota Motor Avrupa Başkanı Dr.Johan van Zyl, “Yeni aracımızın Türkiye'de üretilecek olmasından dolayı gurur duyuyorum. Yeni proje ileyıllık üretim kapasitesi yılda 150 bin adetten 280 bin adede çıkacaktır. Bu artış yeni aracın popülerliğini yansıtan bir sonuçtur” dedi.



C-HR gurur kaynağımız olacak

Yeni göreve başlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO'su Hiroshi Kato ise, “Sakarya'daki üretim tesislerimizde üçüncü bir modeli üreteceğimiz için çok mutluyuz. Hükümet de bu konuda özel bir ihtimam gösteriyor” ifadelerini kullandı. Kato, yeni modeli 53 ülkeye ihraç edeceklerini kaydederek bu sayının zamanla artabileceğini bildirdi ve İran pazarını yakından takip ettiklerini, gelişmeleri izlediklerini dile getirdi .Fiyat aralığına ilişkin açıklama yapan Kato, “Fiyat, her şeyden önce müşterinin beğeni ve talebiyle belirlenecek. Makul bir fiyat aralığı olacak. Bu da birkaç ay içerisinde açıklanacak. Diğer detaylar ise Cenevre'de ki fuarda belli olacak” diye konuştu.



TÜMOSAN ekipmanları İzmir Fuarı'nda

Bu yıl 11'incisi düzenlenen Agroexpo Eurasia Uluslararası Tarım, Tarım Makinaları, Hayvancılık, Hayvancılık Ekipmanları, Canlı Hayvan ve Seracılık Fuarı'na katılan Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (TÜMOSAN) standında traktör modelleri ve ekipmanları sergilendi.







TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun, çiftçilerden gelen yoğun talep üzerine geçen yıl traktör ve ekipman kategorisinde yeni ürünleri 8+8 şanzımanlı 6000 Optima serisinin büyük ilgi gördüğünü belirterek bu yıl da ekipman kategorisinde sap parçalama makinası, ekim makinası, dik ve yatay rotovatör, hidrolik kaydırmalı rotovatör ve yem karma makinası olmak üzere 6 yeni ürünü fuarda sergileyeceklerini ifade etti. Olgun, “Sadece traktör konusunda değil, dizel motor ve ekipman konularında da söz sahibi olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


#suv
#tümosan
#toyota
8 yıl önce