|

Türkiye’nin yeni gücü toplanacak

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. 11 bin üye ve 46 bin işletmeyle Türkiye’nin en büyük STK’larından biri olan MÜSİAD’ın genel kuruluna 4 bin iş adamının katılması bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 20:22 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), 23. Olağan Genel Kurulu'na hazırlanıyor. Haliç Kongre Merkezi'nde 25 Nisan 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek 23. Genel Kurulda MÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu belirlenecek. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Genel Kurula, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Sayın Abdoulaye Wade, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, yurt içinden ve yurt dışından olmak üzere MÜSİAD üyesi toplam 4 bin kişi katılacak.



AİLENİN BÜYÜK BULUŞMASI


MÜSİAD yönetiminin kuruluşundan bu yana başkan ve yönetimlerini kurumsal değerler çerçevesinde seçtiğini belirten MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, kongre hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. MÜSİAD Genel Kurullarının yönetim seçimi olmaktan çok, büyük ailenin ortak mesajlarının dillendirildiği büyük buluşmalar olarak değerlendiren Nail Olpak, “Bu buluşmalarda ekonomiden siyasete, Türkiye ve dünya gündemine dair görüş ve düşüncelerinin, eleştiri ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı etkin bir platformdur” dedi.



YENİ VİZYON TANITILACAK


Bu kongrede MÜSİAD'ı yeni hedeflere taşıyacak yeni vizyon tanımlaması yapacaklarına vurgu yapan Olpak, “Bu Genel Kurul ile 25 yılı geride bıraktık. Her zamankinden daha güçlü, daha heyecanlı ve daha coşkulu hazırlandık. 25 yılın sonunda gelinen noktada büyük bir güce dönüşen MÜSİAD'ı tarif etmek için 'MÜSİAD Türkiye'nin yeni gücüdür' mottosunun en doğru ifade olduğunun altını çiziyorum” diye konuştu.



11 BİNİ AŞKIN ÜYE 46 BİN İŞLETME


5 Mayıs 1990'te İstanbul'da kurulan MÜSİAD, artık çeyrek asırlık bir sivil toplum örgütü. Hem yurt içi hem yurt dışında büyüyen MÜSİAD, 11 bini aşan üyesi ve sahip olduğu 46 bin işletmeyle ülke ekonomisine omuz veriyor. Türkiye'de 86; dünyada ise Çin'den ABD'ye Hollanda'dan, Senegal'e, Güney Afrika'dan Kolombiya'ya kadar 72 ülkede 164 noktada temsil edilen MÜSİAD, bu yıl Karaman, Seydişehir, Cidde, Ordu, Bakü, Moskova, Tokyo, Boston ve Lion şubeleri ile yeni coğrafyalara açılmayı planlıyor.


#Nail Olpak
#Cidde
#Ordu
#Bakü
#Moskova
9 yıl önce