|

Türkiye'ye İngiliz turist akını

İngiltere ve bazı İngiliz Devletler Topluluğu üyesi devletlerde uygulanan ve 26 Ağustos pazartesine denk gelen "Banka Tatili" nedeniyle milyonlarca kişi cuma akşamı itibariyle yollara döküldü. Bu tatil durakları arasında özellikle Türkiye dikkat çekiyor.

.
00:00 - 23/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 17:43 - 23/08/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'ye İngiliz turist akını
Türkiye'ye İngiliz turist akını

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 2 milyon kişinin, ağustos ayının son pazartesine denk gelen tatil için Türkiye, Yunanistan ve İspanya gibi İngilizlerin gözde tatil mekanlarına akın etmesi bekleniyor. Sadece yurt dışında değil, İngiltere içinde de milyonlarca kişi yolculuk ediyor.

Habertürk'ün haberine göre, Yetkililer uçak ve tren seferlerinde yer bulmanın imkansız hale geldiğini belirtiyor. Avrupa anakarasına geçiş için trenlerde yer bulamayanların gemi seferlerine akın ettiği ifade ediliyor. Haftasonu için sadece Heatrow Havalimanı'ndan yarım milyon kişinin İngiltere'yi terketmesi bekleniyor.

Banka tatilleri (Bank Holiday Weekend), 1800'lü yılların sonundan bu yana İngiltere ve İskoçya, İrlanda gibi bazı İngiliz Devletler Topluluğu üyesi ülkelerde senede birkaç defa uygulanıyor. Banka tatilleride bankalar kapalı olup milyonlarca finans kuruluşu çalışanı tatile çıkıyor.

10 yıl önce