|

Üç dev teşvikli yatırıma geliyor

Pepsi, 3M ve Cimberly and Clark yeni teşvik sistemindeki imkanları değerlendirecekler. Pepsi, Türkiye'de 3 yıl içerisinde 800 milyon dolar olan yatırımını 4.2 milyar dolar daha artıracak

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:00 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Üç dev teşvikli yatırıma geliyor
Üç dev teşvikli yatırıma geliyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatçı birlikleri ve sektör kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinden oluşan bir heyetle başlattığı ABD ve Meksika ziyaretlerinin New York ayağında ABD'li dev firmaların CEO'ları ile görüştü. Çağlayan, “Burada benimle 5 firma görüştü. Bu 5 firmanın 300 milyar dolar toplam cirosu var. İstihdam sayıları 785 bin kişi. Teşvik sistemi üzerinde durdular. Yapacakları yatırımlar kapsamında hangi operasyonları yapacaklarını bize anlattılar”dedi. Bu çerçevede Kimberly-Clark firması ile ilgili Çağlayan, “CEO'su Susan Phillips ile görüştük. Firma büyük yatırımlara girmeyi düşünüyor" şeklinde konuştu. Temizlik ve kırtasiye sektöründe Türkiye'de faaliyet gösteren 3M firmasının da Türkiye'yi (hub) ana üs merkezi olarak planladığını kaydetti. Çağlayan firmanın Çerkezköy'ün yanısıra Çorlu'da da yatırıma hazırlandığını dile getirdi. Sağlık sektöründe yatırım için incelemeler yapan bir firmanın da Quest Diagnostik olduğunu ve Sağlık Bakanı ile görüşme konusunda kendisinden yardım istediklerini hatırlatan Bakan Çağlayan, firmanın mayıs ayında Türkiye'ye gelmeyi planladığını söyledi.

YATIRIM PATLAMASI OLACAK

General Elektrik firması CEO'su Robert J. Duffy ile de görüştüğünü kaydeden Çağlayan, lokomotif ve vagon yatırımı istediklerini söyledi. Çağlayan, “2013'te ciddi yatırım patlaması bekliyorum” dedi.



12 yıl önce