|

Üç fabrikada işbaşı yapıldı

Bursa’daki otomotiv fabrikalarında bir haftadır devam eden işçi eylemlerinde dün olumlu bir adım atıldı. Hükümetin yakından takip ettiği iş bırakma eylemleri, yapılan çağrıların ve ara bulma girişimleri sonuç verdi. İşçilerin işbaşı yaptığı Coşkunöz, Ford Otosan ve Mako'da üretim yeniden başladı.

Yeni Şafak
09:46 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 06:49 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bursa'daki otomotiv fabrikalarında bir haftadır devam eden işçi eylemlerinde dün olumlu bir adım atıldı. Hükümetin yakından takip ettiği iş bırakma eylemleri, yapılan çağrıların ve ara bulma girişimleri sonuç verdi. Bursa'da, Coşkunöz Metal Form fabrikasında işçilerin iş bırakma eyleminin karşılıklı sağduyulu adımlar sonucu bittiği ve üretimin yeniden başladığını dün açıkladı. Coşkunöz Metal Form firması, Bursa'da 60 yıllık köklü geçmişiyle otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren şirkette üretimin önceki gece itibarıyla tekrar başladığı belirtildi.



DİYALOG SONUÇ VERDİ

Açıklamada, “Coşkunöz Metal Form'da karşılıklı sağduyulu adımlar neticesinde üretim başladı. Türkiye otomotiv sektöründe yaşanan ve ülke ekonomisine önemli ölçüde etki eden bu süreç sonrasında üretim tekrar başladı. Süreç içerisinde çalışanlar ile toplu görüşme yoluyla durum özeti, isteklerinin sanayimize ve şirkete olan tesiri, çalışanlar açısından doğuracağı etkiler anlatılmıştır. Ardından çalışanların kendi değerlendirmelerini yapmaları talep edilmiştir. Olumlu karşılanan bu diyalog ardından üretim faaliyetleri 20 Mayıs akşamı itibarıyla tekrar başlamıştır” denildi.



GİZLİ EL YOLDAN ÇEVİRDİ

Coşkunöz Metal Form fabrikasında işçilerin iş başı yapmasının ardından Ford Otosan'ın Kocaeli'deki fabrikasında da üretimine yeniden başladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Kocaeli fabrikalarında üretim başladı. Nereden ve kim olduğunu bilmediğimiz bir grup fabrikaya gelmekte olan çalışanları taşıyan otobüsleri zorla durdurup, şoförleri tehdit edip otobüsleri yoldan çevirme gibi bir şeye girmişler” dedi.



İSTENMEYEN OLALAR

Genel anlamda çok sıkıntı yaşamadıklarını, çünkü kendi içlerinde Bursa'daki olaya benzeyen bir durum olmadığını ifade eden Haydar Yenigün, şöyle devam etti: "Ancak son bir saat içinde istenmeyen olaylar oldu ve onlar bizi çok üzdü. Nereden ve kim olduğunu bilmediğimiz bir grup fabrikaya gelmekte olan çalışanları taşıyan otobüsleri zorla durdurup, şoförleri tehdit edip otobüsleri yoldan çevirme gibi bir şeye girmişler. Bu noktada kolluk kuvvetlerine haber verdik, onlar gereken önlemi alıyorlar. İnsanlar tedirgin oldu.” Mako'da da çalışanların bir bölümünün iş başı yaparken, Oyak Renault işçileri ise eylemlerini sürdürüyor.


EKONOMİ SERVİSİ


#Bursa
#otomotiv
#Coşkunöz Metal Form
9 yıl önce