|

Ucuz sebze meyve dönemi başlıyor

Sebze-meyvenin pazara gelene kadar fiyatının artmasını önleyecek kanun taslağı tamamlandı. 6 Ocak'ta görüşülecek tasarıyla ucuz sebze-meyve dönemi başlayacak.

Cihan
00:00 - 3/01/2010 Pazar
Güncelleme: 22:53 - 2/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Ucuz sebze meyve dönemi başlıyor
Ucuz sebze meyve dönemi başlıyor

Tarladaki domatesin fiyatının pazara gelene kadar yüzde 100 oranında artmasına son verecek kanun taslağı meclise sunuluyor. 6 Ocak 2010 tarihinde Meclis Alt Komisyonu'nda görüşülecek tasarıyla, vatandaşın ucuz sebze-meyve tüketmesi amaçlanıyor. Aracıları kaldıran düzenlemeyle, üreticinin semt pazarlarında ürününü kendisinin satabilmesi için, pazarlardaki toplam satış yeri sayısının yüzde 10'unun üreticilere tahsis edileceği açıklandı.

Konuyla ilgili konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı"nın tamamlandığını kaydetti. Ergün, Türkiye'de 2008 yılı sebze üretim miktarının yaklaşık 27.2 milyon ton, meyve üretim miktarının ise yaklaşık 15.6 milyon ton olarak gerçekleştiğini söyleyerek, toptancı hal fiyatları baz alındığında bu miktarlara ilişkin yıllık toplam işlem değerinin 40 milyar TL olduğunu kaydetti.

14 yıl önce